Chokladsnittar

Chokladsnittar

Receptförfattare Vardag.nuRätt: BakningKök: KakorSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

20

portioner
Förberedelsetid

10

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Totaltid

30

minuter

Snabba och lätta chokladsnittar som är både smarriga att äta och bjuda på, och ser lite stiliga ut med det sneda snittet. Detta är samma grundrecept som våra goda chokladkakor. När du skär dessa snittar finns det ingen bestämd storlek, men cirka 10-12 st snittar per längd brukar bli lagom. De små spillbitarna i ändarna på rullarna blir inga hela snittar, utan tillfaller såklart bagaren som smakprov!

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 1 dl strösocker

  • 2 msk sirap (ljus)

  • 2 dl vetemjöl

  • 2 1/2 msk kakao

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 175 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, och 2 msk sirap i en skål. Använd gärna ljus sirap. Blanda med elvisp till en ljus och porös massa.
  • Häll 2 dl vetemjöl, 2 1/2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, och 1/2 tsk bikarbonat i en bunke. Blanda runt ordentligt. Tillsätt mjölblandningen till smörmassan, lite i taget, och arbeta in med elvispen tills det blir en smulig deg.
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Tryck ihop degen till en stor klump i bunken, lägg sedan degen på en plan yta och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd lika lång som plåten. Lägg rullarna på plåten och platta till dem något, till cirka halva tjockleken. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Längderna flyter ut och blir platta i ugnen, så de ska inte ligga för nära varandra så att de flyter ihop. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.
  • Ta ut längderna ur ugnen, de ska fortfarande vara lite mjuka. Låt längderna svalna något, skär dem sedan i sneda bitar, “snittar”. Låt kakorna svalna helt på plåten. De eftergräddas lite då och blir härligt knapriga.

Noteringar

  • Allergener: Mjöl, smör.
  • Det går att använda mörk sirap. Kakorna bakas på samma sätt men smaken blir lite dovare.
  • Olika ugnar är “olika varma”. Vid kakbak kan man behöva testa sig fram till den perfekta temperaturen som gäller för just din ugn. Du kan behöva justera både tid och temperatur för vad som blir bästa resultat enligt dig.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *