Korvstroganoff
Rätt: Middag, LunchKök: HusmanskostSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍4
portioner10
minuter20
minuter30
minuterEn stadig korvstroganoff med härlig smak som är lika enkel att tillaga till vardags som god att äta på helgen. Grytan innehåller få ingredienser, går snabbt att göra så att du får tid över till annat, samtidigt som man blir ordentligt mätt. Testa gärna även våra korvstroganoff med passerade eller krossade tomater som ger en såsigare/fylligare konsistens. Detta recept är en del av vår artikelserie Laga Lättare som erbjuder snabba, goda, och prisvärda maträtter.
Vad tycker du om den här maträtten? Har du ett eget recept på korvstroganoff som du vill dela med dig av? Tipsa oss gärna!
Ingredienser
4 dl ris
1 gul lök
800 g falukorv
5 dl matlagningsgrädde
100 g tomatpuré
Smör eller olja för stekning
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 krm svart- eller vitpeppar
Gör så här
- Koka 4 dl ris enligt förpackningens anvisningar.
- Hacka 1 st gul lök, hur grovt eller fint du hackar den kan du avgöra själv. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och fräs löken så den blir mjuk och får lite färg. Lägg den stekta löken åt sidan på en tallrik när den är klar.
- Skiva 800 g falukorv och skär skivorna i stavar, ca 4-5 stavar per skiva.
- Stek falukorven i en stekpanna eller gryta så att den får lite yta. Beroende på stekpannans eller grytan storlek kan du behöva steka korven i omgångar. Om du vill att korven ska vara lite mjukare kan du hoppa över att steka den innan.
- Häll i 5 dl matlagningsgrädde och lägg iden stekta löken. Tillsätt 100 g tomatpuré, 1 tsk salt, 2 tsk vitlökspulver, och 2 krm svart- eller vitpeppar. Rör om ordentligt med en slev. Låt grytan koka ihop i cirka 6-7 minuter på låg värme, rör om då och då. Servera tillsammans med riset när riset är klart.
Noteringar
- Allergener: Matlagningsgrädde, smör. Falukorven kan innehålla allergener, läs ingredienserna noga.
- Vitlökspulvret kan bytas ut mot en vitlöksklyfta om man vill. Detta recept är en del av vår artikelserie Laga Lättare som innehåller snabba, goda, och prisvärda maträtter.
- Korvstroganoffen går bra att förvara i kylskåpet i några dagar och värma på. Riset klarar sig inte alltid lika bra beroende på sorten, men stänk lite vatten över riset innan du värmer på det i mikron så kan det bli lite bättre, om du förvara riset i en separat skål.
Om du har maten i lunchlåda med korvstroganoff och ris i samma låda brukar riset bli alldeles utmärkt.