Pad Thai på 5 ingredienser
Rätt: Middag, LunchKök: AsiatisktSvårighetsgrad: 💛💛💛🤍🤍4
portioner10
minuter10
minuter20
minuterEn snabb och läcker Pad Thai på endast än 5 ingredienser, och ändå så gott! För vem säger att god mat måste vara avancerat?
Ingredienser
2 st kycklingfiléer, ca 200 g
2 st förpackningar snabbnudlar
4 st ägg
0,5 dl japansk soja
Sesamolja för stekning
Gör så här
- Strimla 2 st kycklingfiléer tunt. Stek dem i sesamolja så att de blir genomstekta. Sesamoljan sätter lite smak på kycklingen, men har du inte sesamolja kan du ta matolja och salta lite istället. Ta ur kycklingen ur stekpannan och ställ stekpanna åt sidan, du ska använda den igen, den behöver inte rengöras emellan. Dela den stekta kycklingen i mindre bitar, passa samtidigt på att kolla att alla bitar är helt genomstekta.
- Koka 2 st förpackningar snabbnudlar enligt förpackningens anvisningar. Det finns många olika typer av snabbnudlar, ta det märke du gillar bäst.
- Knäck 4 st ägg i i en bunke och vispa ihop dem lätt. Hetta upp stekpannan igen med lite sesamolja i. Lägg de färdigkokade nudlarna i stekpanna (utan nudelsoppan) och häll i de vispade äggen. Rör runt ägg och nudlar några minuter så att ägget stelnar.
- Lägg kycklingbitarna i stekpanna tillsammans med nudlarna, och tillsätt 0,5 dl soja. Rör om allt i stekpannan så att allt blandas ordentligt. Servera med lite grönsaker och kanske lite hackade jordnötter till.
Noteringar
- Allergener: Ägg
- Du kan fräsa lök, paprika m.m. efter det att kycklingen är stekt för att sedan tillsätta tillsammans till nudlarna i steg 4. Då blir det lite mer grönsaker i maten.
- Om maten smakar för lite kan du ha i mer soja, eller salta lite extra.