Stor Muggkaka på bara 5 minuter

Stor Muggkaka

Receptförfattare Vardag.nuSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

1

portioner
Förberedelsetid

4

minuter
Tillagningstid

1

minut
Totaltid

5

minuter

Ingredienser

  • 30 g smör (2 msk smält smör)

  • 4 msk vetemjöl

  • 4 msk socker

  • 2 msk kakao

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1-2 nypa salt (ett halv kryddmått cirka)

  • 4 msk mjölk

  • Eventuellt florsocker, vispgrädde eller liknande för dekoration

Gör så här

  • Lägg 30 g smör i ett högt glas eller en kopp som rymmer minst 4 dl. Smält smöret helt i mikron. Eller så kan du använda 2 msk flytande margarin.
  • Tillsätt 4 msk vetemjöl, 4 msk socker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk bakpulver, och 1-2 nypa salt vilket är ungefär ett halvt kryddmått. Rör ihop alla de torra ingredienserna ordentligt med smöret.
  • Häll i 4 msk mjölk, rör ihop ordentligt till en slät smet.
  • Ställ in i mikron i 1 minut på full effekt. Kakan kommer resa sig i glaset/muggen, men den rinner inte över. Glaset/muggen blir mycket varmt! Ställ muggkakan i kylskåpet i 10 minuter, använd en grytvante eller grytlapp.
  • Dekorera med exempelvis florsocker, eller servera med vispad grädde, eller annat valfritt tillbehör. Ät och njut!

Noteringar

  • Allergener: Smör, vetemjöl, mjölk, eventuellt grädde.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *