Stor Muggkaka
Svårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍1
portioner4
minuter1
minut5
minuterIngredienser
30 g smör (2 msk smält smör)
4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1-2 nypa salt (ett halv kryddmått cirka)
4 msk mjölk
Eventuellt florsocker, vispgrädde eller liknande för dekoration
Gör så här
- Lägg 30 g smör i ett högt glas eller en kopp som rymmer minst 4 dl. Smält smöret helt i mikron. Eller så kan du använda 2 msk flytande margarin.
- Tillsätt 4 msk vetemjöl, 4 msk socker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk bakpulver, och 1-2 nypa salt vilket är ungefär ett halvt kryddmått. Rör ihop alla de torra ingredienserna ordentligt med smöret.
- Häll i 4 msk mjölk, rör ihop ordentligt till en slät smet.
- Ställ in i mikron i 1 minut på full effekt. Kakan kommer resa sig i glaset/muggen, men den rinner inte över. Glaset/muggen blir mycket varmt! Ställ muggkakan i kylskåpet i 10 minuter, använd en grytvante eller grytlapp.
- Dekorera med exempelvis florsocker, eller servera med vispad grädde, eller annat valfritt tillbehör. Ät och njut!
Noteringar
- Allergener: Smör, vetemjöl, mjölk, eventuellt grädde.