Fyllig Pasta Bolognese
Rätt: Middag, LunchKök: Pasta, ItaliensktSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍4
portioner10
minuter15
minuter25
minuterEn klassisk pasta bolognese, eller köttfärssås och spaghetti som man också säger, är aldrig fel. Snabbt, enkelt, få ingredienser, och så himla gott. En självklar favorit hos barnen inte minst. I detta recept har vi krossade tomater för lite fylligare sås, och tomatbitarna ger också lite färg och liv till såsen. Servera tillsammans med valfri pasta. Testa gärna vår Såsiga Pasta Bolognese med passerade tomater, eller vår smakrika Pasta Bolonese med ordentlig tomatsmak.
Har du testat vår pasta bolognese? Berätta gärna vad du tycker!
Ingredienser
4 portioner pasta, tex tagliatelle
500 g nötfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
400 g krossade tomater
100 g tomatpuré
1 msk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
Smör eller olja till stekning
Gör så här
- Koka 4 portioner pasta enligt förpackningens anvisningar.
- Stek 500 g nötfärs i en stekpanna tills den är nästan helt genomstekt. Arbeta runt färsen i pannan tills nästan ingen ostekt rödaktig färs är kvar.
- Häll 2,5 dl matlagningsgrädde över färsen. Tillsätt 400 g krossade tomater, 100 g tomatpuré, 1 msk salt, och 2 krm svart- eller vitpeppar. Pressa ner 1 st vitlöksklyfta. Rör om så att allt blandas ordentligt. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i 8 minuter.
- Om pastan blir klar före köttsåsen kan du hälla av nästan allt vatten utom pyttelite på botten av kastrullen så att pastan inte fastnar i botten. Servera pastan och köttsåsen med lite grönsaker för en komplett måltid.
Noteringar
- Allergener: Pasta, matlagningsgrädde.
- Tips! För att inte pastan ska klibba ihop så mycket kan du koka pastan med en grönsaksbuljongtärning i vattnet. Det ger också god extra smak på pastan. Eller så kan du ringla lite olivolja över pastan och blanda runt, efter att pastan kokat klart och du har hällt av vattnet.