Pasta Bolognese “paprique”
Rätt: Middag, LunchKök: HusmanskostSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍4
portioner10
minuter20
minuter30
minuterHär kommer en variant på den klassiska pasta bolognese med en väl framträdande underton av paprika. Det går såklart att hacka ner lite röd paprika i den färdiga såsen för att fylla ut och sätta lite färg på tillvaron, men mest smak får man om man använder paprikapulver. Bon appétit!
Ingredienser
4 portioner pasta
1 st grönsaksbuljongtärning
500 g köttfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
100 g tomatpuré
1 msk salt
1 msk paprikapulver
1 st vitlöksklyfta
Smör eller margarin för stekning, alternativt matolja.
Gör så här
- Koka 4 portioner pasta enligt förpackningens anvisningar. Vi använder gärna tagliatelle, men du kan använda vilken pasta du vill. Lägg 1 st grönsaksbuljongtärning i pastavattnet när det kokar upp, det ger en härlig smak! Och så klibbar pastan inte ihop lika lätt.
- Stek 500 g köttfärs i en stekpanna eller gryta i smör eller margarin, alternativt matolja. Dela köttfärsen ordentligt och se till att den blir helt genomstekt.
- Tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde, 2,5 dl mjölk, 100 g tomatpuré, 1 msk salt, 1 msk paprikapulver, och pressa i 1 st vitlöksklyfta. Blanda runt ordentligt och låt småkoka några minuter. Sänk värmen och låt puttra på svag värme tills pastan är klar.
Noteringar
- Allergener: matlagningsgrädde, mjölk, smör.
- För en lite tjockare bolognese kan du skippa mjölken. Det gör även att paprikasmaken framträder mer.