Pasta bolognese “paprique”

Pasta Bolognese “paprique”

Receptförfattare Vardag.nuRätt: Middag, LunchKök: HusmanskostSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

10

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Totaltid

30

minuter

Här kommer en variant på den klassiska pasta bolognese med en väl framträdande underton av paprika. Det går såklart att hacka ner lite röd paprika i den färdiga såsen för att fylla ut och sätta lite färg på tillvaron, men mest smak får man om man använder paprikapulver. Bon appétit!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta

  • 1 st grönsaksbuljongtärning

  • 500 g köttfärs

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • 2,5 dl mjölk

  • 100 g tomatpuré

  • 1 msk salt

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 st vitlöksklyfta

  • Smör eller margarin för stekning, alternativt matolja.

Gör så här

  • Koka 4 portioner pasta enligt förpackningens anvisningar. Vi använder gärna tagliatelle, men du kan använda vilken pasta du vill. Lägg 1 st grönsaksbuljongtärning i pastavattnet när det kokar upp, det ger en härlig smak! Och så klibbar pastan inte ihop lika lätt.
  • Stek 500 g köttfärs i en stekpanna eller gryta i smör eller margarin, alternativt matolja. Dela köttfärsen ordentligt och se till att den blir helt genomstekt.
  • Tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde, 2,5 dl mjölk, 100 g tomatpuré, 1 msk salt, 1 msk paprikapulver, och pressa i 1 st vitlöksklyfta. Blanda runt ordentligt och låt småkoka några minuter. Sänk värmen och låt puttra på svag värme tills pastan är klar.

Noteringar

  • Allergener: matlagningsgrädde, mjölk, smör.
  • För en lite tjockare bolognese kan du skippa mjölken. Det gör även att paprikasmaken framträder mer.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *