Amandas kladdiga kladdkaka

Amandas kladdiga kladdkaka

Receptförfattare AmandaRätt: FikaKök: BakningSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

8

portioner
Förberedelsetid

12

minuter
Tillagningstid

13

minuter
Totaltid

25

minuter

Denna härliga kladdkaka blir verkligen så där smaskigt kladdig i mitten att man nästan lika gärna kunde äta smeten direkt ur bunken! Men det kan man ju såklart inte göra. Eller? 😉

Med en aning mindre socker i smeten lyfts chokladsmaken fram mer. Låt kakan svalna på bänken efter gräddning och servera den lite ljummen, eller ställ i kylen några timmar för en ändå lite fastare kaka. Passar perfekt att servera både till helg och fest, eller som “tårta” på det lilla kalaset.

Serveringsförslaget på bild utan tillbehör för att verkligen försöka framhäva kakans kladdighet. Kladdigheten i denna kladdiga kladdkaka bara måste upplevas!

Ingredienser

  • 200 g smör

  • 4 st ägg

  • 4 dl strösocker

  • 6 msk kakao

  • 4 tsk vaniljsocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 krm salt

  • Matfett för att smörja formen

  • Ströbröd till formen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Smörj och ströbröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  • Smält 200 g smör i en kastrull, och ställ det sedan åt sidan.
  • Vispa 4 st ihop ägg och 4 dl strösocker för hand till en vit luftig smet, men använd inte en elvisp för då kan smeten bli för hård.
  • Lägg 6 msk kakao, 4 tsk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl, och 2 krm salt i en bunke och blanda runt. Rör sedan ner allt i i ägg- och sockersmeten. Vänd om de torra ingredienserna lite i taget medan du häller ner dem.
  • Häll i den smälta smöret i smeten, och blanda försiktigt runt allt till en jämn och smidig smet. Häll sedan smeten i den bröade formen.
  • Grädda kakan i 13 minuter mitt i ugnen. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, samt hur pass kladdig eller fast du vill ha kakan. Man kan få testa sig fram lite tills man hittar den perfekta tiden för sin ugn och eget tycke.
  • Ta ut kladdkakan ur ugnen efter tiden gått klart och ställ den på bänken att svalna. När kakan kommer direkt från ugnen kan mitten vara i stort sett nästan flytande fortfarande, men när kakan sen fått stå i kylskåpet ett tag också, blir den riktigt kladdig och härlig. Pudra över florsocker, servera med vispad grädde, eller annat valfritt tillbehör.

Noteringar

  • Allergener: Smör, ägg, mjöl, (grädde vid servering).
  • Serveringstips; Pudra på lite florsocker precis innan servering. En klick nyvispad grädde på sidan och några färska på sidan ger lite färg.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *