Kyckling Arrabiata med ris
Rätt: MiddagKök: ItaliensktSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍4
portioner10
minuter25
minuter35
minuterHär har vi en riktigt enkel och god kyckling i en kryddig arrabbiatasås med bas på tomat, med smak av chili och vitlök. Även om arrabiata innehåller chilipeppar, så blir denna maträtt inte jättekryddig, utan får mer en underton av chili. Kan serveras med ris. Föredrar man lite mer “italia”, servera med tagliatelle istället.
Ingredienser
4 dl ris
500 g kycklingfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
130 g arrabiata (burk)
Smör eller olja för stekning
Gör så här
- Skölj 4 dl ris och tillaga enligt anvisningarna.
- Skär 500 g kyckling i små bitar eller strimlor. Stek kycklingen i en stekpanna med smör och/eller olja så att den får lite färg. Salta lite vid stekning för smak.
- Tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde och 130 g arrabiata, rör om, koka upp och låt småkoka på låg värme i 8-10 minuter. Kycklingen behöver bli tillagad helt igenom.
- Riset och kycklinggrytan borde vara klara ungefär samtidigt. Servera tillsammans med exempelvis en enklare sallad. (Om du tar pasta till istället har pastan kortare koktid än ris).
Noteringar
- Alllergener: Matlagningsgrädde.
- Använd gärna en skärbräda av glas när du hanterar kycklingen.
- Se till att kycklingen är helt tillagad/genomstekt. Det kan du kontrollera genom att dela en av de större kycklingbitarna. Är en större bit helt färdiglagad genomstekt är det sannolikt att de mindre bitarna är det också.