Spaghetti Pollonara
4
servings30
minuter40
minuter1
timme10
minuterEn enkel och snabb pastarätt där smaken kommer från buljongen och kryddorna. Praktisk att tillaga av saker man ofta redan har hemma till hands.
Testa gärna Pasta Pollonara och berätta vad du tycker! Rätten är verkligen snabb och enkel, tycker du inte?
Ingredienser
4 portioner spaghetti (eller annan pasta)
2,5 dl matlagningsgrädde
2 st kycklingbuljongtärningar
2 st ägg
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
50 g riven ost
Gör så här
- Koka 4 portioner pasta enligt anvisningarna.
- Häll 2,5 dl matlagningsgrädde i en kastrull. Tillsätt 2 tsk salt, 1 tsk vitlökspulver, och 1 tsk svartpeppar. Lägg i 2 st kycklingbuljongtärningar, och knäck ner 2 st ägg.
- Vispa ihop såsen försiktigt men ordentligt och koka upp, och låt puttra på låg värme tills pastan är färdig.
- Servera pasta tillsammans med såsen så fort pastan kokat klart. Blanda runt pastan och såsen. Strö riven ost över pastan och såsen om du vill.
Noteringar
- Allergener: pasta, matlagningsgrädde, ägg, riven ost.