Spaghetti Pollonara

Spaghetti Pollonara

Receptförfattare Vardag.nu
Servings

4

servings
Prep time

30

minuter
Cooking time

40

minuter
Total time

1

timme 

10

minuter

En enkel och snabb pastarätt där smaken kommer från buljongen och kryddorna. Praktisk att tillaga av saker man ofta redan har hemma till hands.

Testa gärna Pasta Pollonara och berätta vad du tycker! Rätten är verkligen snabb och enkel, tycker du inte?

Ingredienser

  • 4 portioner spaghetti (eller annan pasta)

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • 2 st kycklingbuljongtärningar

  • 2 st ägg

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk vitpeppar

  • 2 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk svartpeppar

  • 50 g riven ost

Gör så här

  • Koka 4 portioner pasta enligt anvisningarna.
  • Häll 2,5 dl matlagningsgrädde i en kastrull. Tillsätt 2 tsk salt, 1 tsk vitlökspulver, och 1 tsk svartpeppar. Lägg i 2 st kycklingbuljongtärningar, och knäck ner 2 st ägg.
  • Vispa ihop såsen försiktigt men ordentligt och koka upp, och låt puttra på låg värme tills pastan är färdig.
  • Servera pasta tillsammans med såsen så fort pastan kokat klart. Blanda runt pastan och såsen. Strö riven ost över pastan och såsen om du vill.

Noteringar

  • Allergener: pasta, matlagningsgrädde, ägg, riven ost.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *