Lax teriyaki med nudlar och gurksallad

Lax teriyaki med nudlar och gurksallad

Receptförfattare Vardag.nuRätt: MiddagKök: FiskSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

15

minuter
Tillagningstid

15

minuter
Tillagningstid

30

minuter

I det här receptet går det undan. Laxen är kort tid i ugnen, och nudlarna kokar bara ett par minuter. Det som nästan tar längst tid är att göra gurksalladen, så förbered dig väl innan du sätter igång.

Ingredienser

  • 500 g lax

  • Salt

  • Citronpeppar

  • 2 dl Teriyakisås

  • 0,5 dl sesamfrön

  • 200 g äggnudlar

  • 1 gurka

  • 1 lime

  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Lägg 500 g lax i en smord ugnssäker form med skinnet nedåt. Känn efter noga med fingrarna längst fisken så att inga ben finns kvar. Krydda laxen med salt och citronpeppar (valfritt), alternativt använd svart- eller vitpeppar.
  • Häll 2 dl teriyakisås över laxen, sås som blir över går bra att hälla runtom på sidorna.
  • Strö över 0,5 dl sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen och tillaga i 15 minuter.
  • Koka 200g äggnudlar enligt förpackningens anvisningar.
  • Skiva 1 gurka tunt. Man kan använda en mandolin, eller en potatisskalare eller en osthyvel. Lägg gurkan i en skål, pressa ner saften från 1 lime, häll i 1 msk soja. Blanda runt ordentligt. Smak av eventuellt av med lite salt om du önskar en lite saltare smak.
  • Ta ut laxen ur ugnen när den är färdig.
  • Servera lax, nudlar och gurksallad. Ta sås från sidan av laxen och lägg uppepå laxen och nudlarna (valfritt).

Noteringar

  • Allergener: Lax, sesamfrön, äggnudlar.
  • Laxen och nudlarna går utmärkt att värma i mikron dagen efter. Däremot klarar sig gurksalladen dåligt tills nästa dag, så den bör nog inte sparas.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

4.5

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *