Burritos Tex Mex med vitlökssås

Burritos Tex Mex

Receptförfattare Vardag.nuRätt: Middag, LunchKök: Tex MexSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍
Portioner

8

portioner
Förberedelsetid

15

minuter
Tillagningstid

15

minuter
Totaltid

121

timmar 

40

minuter

En supergod Burritos Tex Mex i ugnen med härligt smält ost och krispiga grönsaker! Vi har valt vår härliga vitlökssås till, men det går att kombinera denna populära rätt med massor av olika tillbehör och såser!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs

  • 8 st tortillabröd

  • 1 st påse tacokrydda

  • 1,5 dl vatten

  • 1 st burk tacosås medium

  • 150 g riven ost

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Stek 500 g köttfärs i en stekpanna. Rör om ordentligt så att all köttfärs blir genomstekt.
  • Tillsätt 1 st påse tacokrydda i köttfärsen, blanda runt. Tillsätt 1,5 dl vatten, blanda runt ordentligt. Låt puttra på låg värme 5 minuter så att färsen inte är jätteblöt.
  • Lägg 8 st tortillabröd (ett i taget) på en tallrik, lägg en åttondel av färsen på brödet och rulla ihop till en rulle. Placera rullen i en ugnssäker form. Upprepa med alla rullarna.
  • Bred ut 1 st burk tacosås jämt fördelat över rullarna. Hur mycket sås du använder är upp till dig. En del vill ha mycket sås som tar fram den tomatiga salsasmaken, andra vill ha lite “torrare” rullar med lite sprödare bröd. Strö över 150 g ost över rullarna.
  • Ställ in formen mitt i ugnen i 15 minuter så att osten smälter ordentligt och allt blir genomvarmt.
  • Ta ut formen ur ugnen, servera burritos tillsammans med en knaprig sallad. Burritos är lite som att äta tacos men i en rulle, och grönsakerna vid sidan om. Vi valde gurka, rödlök, sallad, majs och tomat denna gång, tillsammans med vår goda vitlökssås med honung i.

    Det kan vara svårt att få upp burritos ur formen beroende på hur tätt de ligger. Man kan behöva skära lite i osten mellan burritos för att få upp dem utan att de faller sönder.

Noteringar

  • Allergener: Ost, (gräddfil om du gör vitlökssåsen).
  • Man kan använda färre tortillabröd om man vill ha mer köttfärsfyllning i varje burrito. Ugnsformen ska vara lika stor då antalet burritos minskar, men istället blir tjockare.
  • För en lite mer “spicy” smak kan man byta ut 1,5 dl vatten mot ytterligare en burk tacosås i köttfärsen.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *