Snabbaste pizza Vesuvio

Snabbaste pizza Vesuvio

Receptförfattare Vardag.nuRätt: Middag, LunchKök: ItaliensktSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍
Portioner

2

portioner
Förberedelsetid

9

minuter
Cooking time

14

minuter
Totaltid

25

minuter

Få saker är så goda som en nygräddad pizza! I alla fall om du frågar oss 🙂 Här gör vi en riktigt snabb hemgjord pizza Vesuvio i sin allra enklaste form som inte bara är väldigt uppskattad, men som även går snabbt att göra tack vare lite hjälp från vår artikelserie Laga Lättare. Ibland har man varken tid eller ork tid att stå och handknåda en pizzadeg eller koka en mustig tomatsås. Då får man ta till lite smarta knep i vardagen. Det blir kanske inte exakt likadant som på den lokala stenugnspizzerian, men det har aldrig blivit någon pizza kvar efter middagen här hemma i alla fall 😉 Och med den korta tillagningstiden går det nästan går lika snabbt att göra dessa två pizzor som att åka och köpa dem.

Vi använder färdiga pizzabottnar från Fontana (säljs i 2-pack), så receptet ger 2 pizzor. Den färdiga pizzasåsen från Coop räcker gott och väl till de två pizzorna utan att man behöver snåla.

Här kan du slänga ihop en enkel pizzadeg, och koka ihop en pizzasås, men då tar det såklart längre tid.

Testa gärna också vår smaskiga pizza Hawaii med smält mozzarella! Supergod med trådig ost och söta ananasbitar! Lika snabb och enkel att göra som denna Vesuvio.

Ingredienser

  • 2 st pizzabottnar (Fontana)

  • 290 g pizzasås på glasburk (Coop)

  • 200 g skinka

  • 125 g mozarella

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Sätt in en plåt i ugnen redan nu och låt den bli varm.
  • Strimla 200 g skinka.
  • Lägg två bakplåtspapper bakplåtspapper på bänken och lägg de 2 st pizzabottnarna på dem.
  • Bred ut 290 g pizzasås jämt fördelat på de två pizzabottnarna (145 g vardera).
  • Fördela 200 g skinka på de två pizzorna (100 g vardera).
  • Strö över 150 g riven pizzaost på de två pizzorna (75 g vardera).
  • Ta ut den heta plåten och ställ den på ett värmesäkert underlag. Observera att plåten är mycket varm! Den heta plåten gör att pizzabotten kommer att gräddas underifrån och blir knaprig och spröd. Lägg det ena bakplåtspappret med den ena pizzan på plåten. Grädda pizzan mitt i ugnen i 7 minuter. Värmen kan variera lite mellan olika ugnar, så du kan behöva testa dig fram till den perfekta temperaturen och tiden för just din ugn och ditt tycke.
  • När tiden har gått, ta ut plåten, dra av bakplåtspappret och pizzan, och lägg på den andra pizzan. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

Noteringar

  • Allergener: Pizzabottens innehåller enligt förteckning (vetemjöl, rågmjöl, vetegluten),
  • Man kan ta kassler istället för skinka om man vill vara lite mer kostnadseffektiv. Kassler är saftigt och gott, det använder vi oftast på våra pizzor.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *