Pizzadeg
Rätt: Middag, LunchKök: ItaliensktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍4
portioner5
minuter15
minuter20
minuterEn enkel pizzadeg som inte innehåller jäst så man slipper vänta på att degen ska jäsa. Det är bara att röra ihop alla ingredienser, baka ut degen, och lägga på valfri topping. Perfekt att använda till exempelvis vår pizza Vesuvio, eller pizza Hawaii.
Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Sätt in en plåt i ugnen redan nu och låt den bli varm.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg. - Lägg 6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, och 1 tsk salt i en bunke. Blanda runt de torra ingredienserna.
- Häll i 2 1/2 dl vatten, och 1/2 dl olivolja. Blanda snabbt ihop allt till en smidig deg.
- Dela upp degen i 2-4 delar beroende på hur många pizzabottnar du vill få ut. Kavla ut dem på en mjölad yta till önskad storlek.
- Lägg på önskad topping (alltså det du vill ha på pizzan). Vanligtvis brukar det vara tomatsås, skinka, ost, champinjoner m.m. på pizza, beroende på vad man gillar. Kika gärna på våra Pizza Vesuvio och Pizza Hawaii för inspiration till pizzatopping.
- Ta ut den heta plåten ur ugnen. Observera att plåten är mycket varm! Lyft över ett bakplåtspapper med pizzan på till plåten, och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Tiden kan variera lite då alla ugnar är lite olika. Testa dig fram och hitta den tid som funkar bäst för din ugn, och hur du vill ha din pizza. När tiden är klar, ta ut plåten, dra av bakplåtspappret med pizzan, och lyft över nästa pizza för gräddning, med samma temperatur och tid
Noteringar
- Allergener: Vetemjöl.
- I våra recept för Snabbaste pizza Vesuvio och Snabbaste pizza Hawaii använder vi istället bland annat färdiga pizzabottnar för att spara tid och energi. De blir nästan precis lika goda!