Milkshake

Milkshake

Rätt: DessertKök: AmerikansktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

5

minuter
Tillagningstid

5

minuter
Totaltid

10

minuter

Här har vi vårt grundrecept för en smaskig milkshake. När det kommer till den klassiska och så typiska amerikanska milkshaken är smakutbudet nästintill oändligt. Sväng förbi valfri hamburgerkedja så får du ofta se nya spännande smaker i utbudet! Och nu kan du göra dem hemma! Till kalas, till fest, eller kanske till och med till vardags 😉 Vi bjuder på recept på bl.a. chokladmilkshake, vaniljmilkshake, och ChokoCoffeShake. Har du en egen favorit du brukar bjuda på?

Ingredienser

  • 5 dl glass

  • 5 dl mjölk

  • 5 tsk strösocker

  • Smaksättare, t.ex. chokladsås, vaniljsocker, kaffe, sylt etc.

  • Garnering, t.ex. strössel, grädde, hackade nötter, godis etc.

Gör så här

  • Lägg 5 dl glass i en mixerbehållare. Behållaren behöver rymma ca 1 liter. När du lägger i glassen blir det luft emellan, men glassen ska nå upp till ca 750 ml i mixerbehållaren.
  • Häll 5 dl mjölk i mixerbehållaren. Glassen har redan fyllt på en del, men mjölken ska också nå upp till 750 ml-strecket ungefär.
  • Tillsätt 5 tsk strösocker, och någon smaksättare. I vår chokladmilkshake på chokladglass använder vi 1 dl chokladsås. I vår vaniljmilkshake använder vi vaniljsocker. Och vår kaffemilkshake får, inte helt otippat, smak från kaffe. Vi bjuder på några måttexempel i våra recept, men det är upp till dig om du vill ha mer eller mindre av något för en annan smak, eller konsistens. Det finns inga riktiga rätt eller fel.
    Sätt sedan på locket ordentligt och mixa tills allt i behållaren är blandat ordentligt till en slät shake.
  • Häll upp i höga serveringsglas om du har sådana. Garnera exempelvis med vispad grädde för lite extra lyxig feeling. Pudra grädden med kakao, eller strössel. Eller riv bara över mörk choklad på milkshaken och servera. Möjligheterna är oändliga. Servera med sugrör, men använd inte för smala sugrör, då kan det bli svårt att få upp milkshaken.

Noteringar

  • Allergener: Glass, mjölk, vispgrädde, nötter. Varierar beroende på vad du väljer att garnera med.
  • Milkshaken går att göra minst lika god med laktosfria alternativ.
  • Använd olika smaker på glassen och experimentera dig fram till din favorit!

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *