Chokladmilkshake

Chokladmilkshake

Receptförfattare Vardag.nuRätt: DessertKök: AmerikansktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

5

minuter
Tillagningstid

5

minuter
Totaltid

10

minuter

En enkel milkshake som du gör hemma i mixern, men som ger den där härliga känslan av 50-talets amerikanska glassbarer! Här har vi en chokladshake, men du varierar enkelt smaken själv med vilken glass du använder. Allt från klassiska choklad och vanilj till vad än du hittar på för andra kombinationer och smaker. Samma sak gäller det när du garnerar milkshaken. I receptet föreslår vi svensk vispgrädde. Bilden visar ett serveringsförslag med bl.a. riven mörk choklad.

Ingredienser

  • 5 dl chokladglass

  • 5 dl mjölk

  • 5 tsk strösocker

  • 1 dl chokladsås

  • Vispgrädde för garnering

  • O’boy/kakao/chokladströssel för garnering

Gör så här

  • Lägg 5 dl glass i en mixerbehållare. Behållaren behöver rymma ca 1 liter. När du lägger i glassen blir det luft emellan, men glassen ska nå upp till ca 750 ml i mixerbehållaren.
  • Häll 5 dl mjölk i mixerbehållaren. Glassen har redan fyllt på en del, men mjölken ska också nå upp till 750 ml-strecket ungefär.
  • Tillsätt 5 tsk strösocker, och 1 dl chokladsås. Sätt på locket ordentligt och mixa tills allt i behållaren är blandat ordentligt till en slät shake.
  • Häll upp i ett högt serveringsglas, eller vadhelst du föredrar. Här får du sen lite konstnärlig frihet. Garnera till exempel med en klick nyvispad grädde. Ett tips är att vispa grädden redan innan, så milkshaken inte står och smälter under tiden du vispar grädden. Du kan pudra lite O’boy eller kakao på toppen av grädden, det ger ett lyxigt utseende. Eller strö lite chokladströssel på grädden. Kombinera det du och de du ska dela chokladmilkshaken med gillar! Stick ner ett sugrör (inte för smalt för då blir det kämpigt att få i sig den härliga milkshaken) och njut!

Noteringar

  • Allergener: Glass, mjölk, vispgrädde.
  • Milkshaken går att göra minst lika god med laktosfria alternativ.
  • En skvätt kallt kaffe (bryggt, inte kaffepulver) som fått svalna ordentligt ger en lite vuxnare kaffesmak på chokladshaken. En ChocoCoffeeShake. Ju mer kaffe, desto mer smak givetvis. Men tar du för mycket blir shaken för rinnig. Ta då lite mindre mjölk. Du kan t.ex. testa att ta 4 dl mjölk och 1 dl kallt kaffe och se vad du tycker.
  • Testa att byta ut chokladglassen mot t.ex. vanilj eller andra goda smaker. Fantasin är det enda som sätter stopp för alla goda smakkombinationer!

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *