Potatismos

Potatismos

Receptförfattare Vardag.nuRätt: Middag, LunchKök: HusmanskostSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

10

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Kalorier

940

kcal
Totaltid

30

minuter

Hemlagat mos är så lite arbete att det knappt är värt att använda “enklare alternativ” som pulvermos. Skala, koka, mosa, blanda, klart. Det blir inte enklare, och det är så mycket godare! Använd en potatisstöt för bästa resultat.

Ingredienser

  • 500 g potatis

  • 2 dl mjölk

  • 50 g smör

  • 1 msk salt

  • 1 vitlöksklyfta

  • Svart- eller vitpeppar

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med mycket vatten och en nypa salt. Skala och lägg i 500 g potatis. Vattnet ska täcka potatisen. Skär stora potatisar i bitar så får de plats enklare. Koka i 20 minuter efter att den sista potatisen kommit i vattnet.
  • Häll av vattnet ur kastrullen, häll i 2 dl mjölk, 50 g smör eller margarin (rumsvarmt är enklare att mosa in), 1 msk salt, pressa ner 1 st vitlöksklyfta. Ta i lite svart- eller vitpeppar för smak om du vill.
  • Mosa tills all potatis är mosad, men inte för länge efter det. Då kan potatismoset bli kletigt och “klistrigt”. Lägg upp i en skål eller servera direkt. Man kan klippa lite persilja på toppen för dekoration om man har hemma.

Noteringar

  • Allergener: Mjölk, Smör.
  • Potatissorten spelar inte jättestor roll, det beror lite på smak. Vi brukar använda fast potatis då de ger små bitar i potatismoset när det är klart. Det ger en mer hemlagad känsla.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *