Ugnsrostad blomkål med wokade grönsaker

Ugnsrostad blomkål med wokade grönsaker

Receptförfattare Vardag.nuRätt: Middag, LunchKök: VegetarisktSvårighetsgrad: 💛💛💛🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

20

minuter
Tillagningstid

25

minuter
Total tid

45

minuter

Pankorostad blomkål i ugnen med wokade/stekta grönsaker och aioli, galet gott! Vegetariskt rakt igenom, men inte ens den mest inbitne köttätaren kommer kunna motstå detta!

Har du en egen variant på detta recept? Eller andra tillbehör? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan!

Ingredienser

  • 500 g blomkål

  • 3 dl ris

  • 200 g aioli

  • 2 msk ketchup

  • 2 krm salt

  • 100g panko ströbröd

  • 1 st paprika

  • 4 st morötter

  • 100 g babyspenat

  • 1 st gurka

  • Olja för stekning

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn) eller 220 grader över-/undervärme. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Skölj och tillaga 3 dl ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Dela blomkålen i små buketter/bitar. När all blast/blad borta och stjälkarna är bortskurna ska du ha ca 500-600 g blomkål kvar.
  • Blanda 100 g aioli (hälften av aiolin), 2 msk ketchup och 2 krm salt i en bunke. Lägg ner blomkålen i bunken och blanda runt så att all blomkål får aiolin på sig. Häll över 100 g pankoströbröd och bland ytterligare. All blomkål ska vara täckt i aioli och panko. Lägg blomkålen på plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kolla på slutet så att blomkålen inte bränns.
  • Dela och strimla 1 paprika. Skala och strimla 4 morötter. Skölj 100 g babyspenat. Skiva 1 st gurka.
  • När det är 8 minuter kvar på riset eller blomkålen (den som blir klar sist), hetta upp lite olivolja i en wokpanna eller stekpanna och lägg i paprikan och morötterna. Fräs/stek ca 5 minuter så de mjuknar lite. De behöver inte nödvändigtvis få någon färg. Salta för smak under tillagningen. Om det får plats, lägg i babyspenaten. Får inte allt plats i samma panna går det bra att lägga paprikan och morötterna på en tallrik vid sidan av. Woka/stek spenaten ca 1-2 minuter.
  • Lägg paprika och morötter i en skål eller djup tallrik. Lägg ris, spenaten och blomkålen ovanpå, lägg gurkan intill allt. Servera med resterande 100 g aioli.

Noteringar

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *