Snabb Pasta Créme Facile
Rätt: Middag, LunchKök: Husmanskost, PastaSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍4
portioner5
minuter15
minuter20
minuterHär kommer ett inskick från en av våra läsare via Tipsa oss efter att han läst ett tidigt utdrag av vår artikelserie Laga Lättare. Vi tackar läsaren Isak B för receptet.
”Du står där och ska laga lite middag, men har i stort sett ingenting hemma utom en eller två överblivna burkar med crème fraiche som du skulle ha till något annat som aldrig blev av… Då kan du använda dem för att göra en snabb pastasås som dessutom blir väldigt god! Vill man kan man knapersteka lite kalkon- eller kycklingbacon och ha i (om man har det hemma dvs) för lite mer protein i maten. Det går att ha vanlig bacon också såklart, men den ger ifrån sig mer fett som gör såsen något tunnare, och jag vill ha den lite stadigare. Testa gärna!”
Ingredienser
4 portioner pasta
2 st Crème Fraiche med smak t.ex. tomat & basilika
1 msk basilika
1 tsk vitlökspulver
1 msk olivolja
Gör så här
- Koka 4 portioner valfri pasta enligt förpackningens anvisningar. I receptet har vi använt Pasta Rigatoni som passar bra till lite tjockare pastasåser.
- Häll 2 st crème fraiche med smak i en kastrull. Tillsätt 1 msk basilika, 1 tsk vitlökspulver, och 1 msk olivolja. Rör ihop, koka upp och låt stå varmt på lägsta värmen.
- När pastan kokat klart, servera på en gång. Blanda gärna runt pastan och såsen så att allt blir härligt krämigt.
Noteringar
- Allergener: Pasta, crème fraiche.
- Tillsätt 1 förpackning (reds. anm.) knaperstekt kyckling- eller kalkonbacon för mer protein i maten. Det går att använda vanlig bacon också, men bacon ger ifrån sig mer fett vilket gör såsen lite tunnare. Testa dig fram.