Snabb Äggröra
Rätt: Middag, LunchKök: Husmanskost, VegetarisktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍2
portioner5
minuter5
minuter10
minuterEn vanlig enkel äggröra slänger du snabbt ihop om hungern kommer krypande men fantasin tryter eller om tiden är knapp (och du har några ägg hemma förstås). Servera gärna ihop med lite grönsaker, annars blir det väldigt fattigt på tallriken. Äggröra i sig är väldigt ospännande, men du får mat i dig på bara några minuter som kan hålla orken uppe eller hungern borta i några timmar åtminstone. Och det innehåller en hel del proteiner. Har du mer tid kan du komplettera med olika typer av stekta grönsaker i stekpannan, tex lök, broccoli, eller champinjoner. Sno ihop smeten som vanligt, stek grönsakerna, och häll i smeten,
Ingredienser
4 st ägg
8 msk vatten
Salt
Svart- eller vitpeppar
Vitlökspulver
Smör eller olja för stekning
Gör så här
- Knäck 4 st ägg i en bunke. Tillsätt 8 msk kallt vatten. Krydda med salt, svart- eller vitpeppar och vitlökspulver efter smak och tycke. Vispa ihop ordentligt.
- Häll äggsmeten i en upphettad stekpanna med smör eller olja i. Låt smeten stelna någon minut, och börja sedan att dra äggröran in mot mitten på pannan. Den rinniga smeten kommer att rinna tillbaka till den varma pannan och stelna. Fortsätt tills all rinnig smet stelnat. Fortsätt att vända runt äggröran i stekpannan om du vill ha den lite hårdare stekt. Servera när du är nöjd.
Noteringar
- Allergener: Ägg, smör (vid stekningen).
- Komplettera äggröran med stekta grönsaker som lök, broccoli eller champinjoner. Stek grönsakerna innan du häller i äggsmeten.