Sirapssås
Rätt: TillbehörKök: AmerikansktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍1
portioner2
minuter3
minuter5
minuterEn supersnabb sirapssås till exempelvis pepparkakspannkakor eller amerikanska pannkakor. Gör inte för mycket sås då den helst ska ätas varm. Kallnar såsen för mycket kan den stelna.
Vilka andra maträtter bjuder du på sirapssås till? Berätta nere i kommentarerna.
Ingredienser
50 g smör eller margarin
2 dl Sirap eller lönnsirap
Gör så här
- Smält 50 g smör eller margarin i en kastrull.
- Häll ner sirap eller lönnsirap i smöret och rör runt. Smöret gör sirapen rinnigare. Ta så mycket sirap eller lönnsirap du vill. Cirka 2 dl ger en söt och god sås som inte tar för mycket smak. Mer sirap gör såsen lite mindre rinning, men mer sirapssmak. Testa dig fram till vilken mängd du själv gillar.
Noteringar
- Allergener: Smör.