Sirapssås

Sirapssås

Receptförfattare Vardag.nuRätt: TillbehörKök: AmerikansktSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

1

portioner
Förberedelsetid

2

minuter
Tillagningstid

3

minuter
Totaltid

5

minuter

En supersnabb sirapssås till exempelvis pepparkakspannkakor eller amerikanska pannkakor. Gör inte för mycket sås då den helst ska ätas varm. Kallnar såsen för mycket kan den stelna.

Vilka andra maträtter bjuder du på sirapssås till? Berätta nere i kommentarerna.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin

  • 2 dl Sirap eller lönnsirap

Gör så här

  • Smält 50 g smör eller margarin i en kastrull.
  • Häll ner sirap eller lönnsirap i smöret och rör runt. Smöret gör sirapen rinnigare. Ta så mycket sirap eller lönnsirap du vill. Cirka 2 dl ger en söt och god sås som inte tar för mycket smak. Mer sirap gör såsen lite mindre rinning, men mer sirapssmak. Testa dig fram till vilken mängd du själv gillar.

Noteringar

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *