Pepparkakspannkakor
Rätt: Middag, LunchKök: HusmanskostSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍10
portioner10
minuter20
minuter30
minuterDet här juliga receptet på pepparkakspannkakor har lite amerikanska vibbar då det innehåller bakpulver som får pannkakorna att svälla lite likt amerikanska pannkakor. De steks också i mindre storlek än en klassisk pannkaka. För att toppa ytterligare kan man servera pannkakorna med lönnsirap till, eller en superenkel lönnsirapssås.
Vad ger dig bäst julkänsla? Vad mer gillar du att sätta pepparkakssmak på än pannkakor? Dela med dig och berätta i kommentarerna nedan!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kanel (malen)
2 tsk kardemumma (malen)
1 tsk ingefära (malen)
1 st ägg
3 1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl flytande margarin
Matfett för stekning
Gör så här
- Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 msk strösocker, 1/2 tsk salt, 2 tsk kanel (malen), 2 tsk kardemumma (malen), och 1 tsk ingefära (malen) i en bunke. Blanda runt ordentligt.
- Knäck 1 st ägg och dela på gulan och vitan. Ställ vitan åt sidan. Häll äggulan, 3/12 dl naturell yoghurt, och 1/2 dl flytande margarin i mjölblandningen och vispa till en slät smet.
- Vispa nu äggvitan till ett hårt skum. Häll sedan den vispade vitan i smeten och vänd runt allt med en slev så att allt blandas.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Sänk värmen en aning och häll lite smet i taget i pannan och stek pepparkakspannkakor på medelhög värme i omgångar. När ovansidan på pannkakan bubblar lite är den redo att vändas. Tillsätt mer matfett mellan pannkakorna så att de inte bränns.
Servera nystekta med lönnsirap eller en lönnsirapssås.
Noteringar
- Allergener: Vetemjöl, ägg, yoghurt, smör.