Brummelisas filmjölksscones

Brummelisas filmjölksscones

Receptförfattare BrummelisaRätt: BakningKök: BrödSvårighetsgrad: 💛🤍🤍🤍🤍
Portioner

2

portioner
Förberedelsetid

5

minuter
Tillagningstid

10

minuter
Totaltid

15

minuter

Här bjuds vi på nybakade scones av Bamses fru Brummelisa! Tidigare har vi serverat Brummas hallonkakor, som är minst lika enkla och goda. Eftersom sconsen är så snabba och enkla att göra borde det nästan vara förbjudet att inte servera nybakat bröd till familjen på helgen! 😉

Ingredienser

  • 4 1/2 dl rågsikt

  • 2 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl matolja

  • 2 dl filmjölk (eller mjölk)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 270 grader under- och övervärme.
    Blanda 4 1/2 dl rågsikt, 2 tsk bakpulver, och 1/2 tsk salt i en bunke.
  • Tillsätt 1/2 dl matolja i rågsiktsblandningen. Det går bra att använda t.ex. olivolja, solrosolja, eller rapsolja om man vill att sconsen ska ta lite smak från det. Arbeta in oljan i rågsiktsblandningen.
  • Häll i 2 dl filmjölk och arbeta ihop till en deg. Men arbeta inte degen för länge, bara tills allt i bunken går att få ihop till en degklump du kan lyfta upp.
  • Dela degen i två delar. Lägg de två delarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem, cirka 12-15 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt sconsen svalna lite på ett galler. Servera gärna nybakade, då de är som godast!

Noteringar

  • Allergener: Rågsikt, filmjölk.
  • Man kan byta ut filmjölken mot mjölk, för lite mindre syra i smaken. Använd gärna standardmjölk.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

0

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *