Kycklinggryta Tapenade Tomato

Kycklinggryta Tapenade Tomato

Receptförfattare Vardag.nuRätt: MiddagKök: KycklingSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

10

minuter
Tillagningstid

30

minuter
Totaltid

40

minuter

En Italieninspirerad tomattapenade där traditionella oliver och kapris ersatts med härliga soltorkade tomater. Ordentlig smak av tomater och kryddor. För annorlunda variation kan man bre tapenade det på bröd, dippa grönsaker i, eller använda som fyllning i t.ex. kycklingfiléer.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé

  • 130g Tapenade Soltorkade tomater (italiensk tomatröra)

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • 3 dl ris

  • Salt

Gör så här

  • Koka 3 dl ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skär 600 g kyckling i små bitar/strimlor, och stek dem i olja eller smör tills de får en fin gyllenbrun yta. Salta dem lite under stekningen.
  • Häll ner 2,5 dl matlagningsgrädde och 130 g Tapenade tomat. Rör om försiktigt så att allt blandas runt väl. Tapenaden innehåller en del olja. Använd gärna förkläde för att undvika tråkiga fettfläckar på kläderna. Låt grytan puttra på medelvärme i 7-8 minuter
  • När riset är klart borde grytan puttrat klart.
  • Servera kycklingen med riset tillsammans med exempelvis en grönsallad.

Noteringar

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

3.7

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg…

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Så här tycker andra läsare om receptet.

Hur många stjärnor ger du det här receptet?

3.7

Tack för ditt betyg!

Dela gärna det här receptet med andra! Alla behöver god mat!

Oj, det var inget vidare betyg...

Vi skulle uppskatta om du berättar för oss hur du tycker att receptet kan förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *