Kycklinggryta Tapenade Tomato
Rätt: MiddagKök: KycklingSvårighetsgrad: 💛💛🤍🤍🤍4
portioner10
minuter30
minuter40
minuterEn Italieninspirerad tomattapenade där traditionella oliver och kapris ersatts med härliga soltorkade tomater. Ordentlig smak av tomater och kryddor. För annorlunda variation kan man bre tapenade det på bröd, dippa grönsaker i, eller använda som fyllning i t.ex. kycklingfiléer.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
130g Tapenade Soltorkade tomater (italiensk tomatröra)
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl ris
Salt
Gör så här
- Koka 3 dl ris enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär 600 g kyckling i små bitar/strimlor, och stek dem i olja eller smör tills de får en fin gyllenbrun yta. Salta dem lite under stekningen.
- Häll ner 2,5 dl matlagningsgrädde och 130 g Tapenade tomat. Rör om försiktigt så att allt blandas runt väl. Tapenaden innehåller en del olja. Använd gärna förkläde för att undvika tråkiga fettfläckar på kläderna. Låt grytan puttra på medelvärme i 7-8 minuter
- När riset är klart borde grytan puttrat klart.
- Servera kycklingen med riset tillsammans med exempelvis en grönsallad.
Noteringar
- Allergener: Matlagningsgrädde