Zucchinisallad med mynta

Sallad med zucchini, persilja och mynta

Jag vet att vi fick en sallad med zucchini i skolan en gång och alla tyckte att den där gurkan var jättekonstig. Det var väl billigare med zucchini än gurka förstås, så det var väl inte en dum idé alls att byta ut den.

Egentligen smakar ju varken zucchini eller gurka någonting och kan behöva en spark i baken för att bli annat än grön dekoration på tallriken. Jag blandade zucchinin med färsk persilja och mynta och lät allt gotta sig i olivolja och citron en liten stund. Det blev en höjdare! Lite som pressgurka fast ändå inte alls. Hoppas du vågar prova!

Zucchinisallad med persilja och mynta (2-4 port.)

1 liten zucchini
1 kruka persilja
1 kruka mynta
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
Salt

Grovriv zucchinin. Strimla persiljan och myntan. Blanda olja, citron och salt och blanda samman alla ingredienser. Låt stå en stund innan servering.

Recept på sallad med zucchini

Vad tror du om det? Hoppas du gillar lite inspiration till nya sallader att äta till vardagsmaten! Såhär års är det ju dessutom perfekt att ta en sightseeing-tur i grönsaksdisken och prova andra grönsaker än de gamla vanliga man brukar köpa.

Zucchinisalladen åt vi till ugnsrostade morötter och biffar med spiskummin. Visst är emaljskålen fin, förresten? En ny kärlek i köket. Den köpte jag i en liten butik i Tolg när vi var där häromdagen. Senaste 3-4 åren har vi åkt till Tolg någon gång varje sommar för att käka på Pannkakshuset i Frunas Hage. Det är en lada mitt ute i ingenstans, men pannkakor med banan, nutella och glass ute i solen är svåremotståndligt, inte sant? En perfekt dagstur med en liten 5-veckorslimpa!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.