Påskmiddagen + Rosa vitkålssallad med äpple*2

Annandag påsk! Har du haft en bra påskhelg? Efter lite strul med en kvarglömd plånbok (hurra för att det går att betala saker med mobilen nuförtiden!) sitter jag nu på Espresso House och smuttar (okej, sveper) chailatte och försöker få lite jobb gjort. Ikväll avrundar vi påskhelgen med en middag hos syrran. Det ryktas om pulled pork, något som det var år sen jag åt sist. Gott ju!

Igår var Daniels familj hemma på påskmiddag. Till efterrätt improviserade jag ihop en pannacottapaj med mango. Jag improviserar mycket när jag lagar mat och bakar, men just när jag ska bjuda andra på mat kanske jag borde låta bli, haha! Pajen blev lite lös – Men hellre ful och god än snygg och äcklig, konstaterade vi igår. Dessutom döljer välplacerad dekoration de mesta skavankerna.

Man får ju inte vara dum.

Till middagen lagade jag nötstek med riktigt klassiska tillbehör: kokt potatis, gräddsås, gelé, pressgurka… Alltid lika poppis! Daniels mormor är en fena på att laga mat, så det är alltid lite nervöst att laga mat åt henne (särskilt sån mat hon själv är expert på, hur tänkte jag där?!). Är det bara jag som är lite nervös inför att laga mat åt äldre släktingar? Haha! De renskrapade tallrikarna skvallrade i alla fall om att jag inte misslyckades, tack och lov.

Till middagen gjorde jag bland annat min nya favoritsallad med vitkål, äpple och granatäpple. Snyggt, billigt och säsongsanpassat så här innan vårens första grönsaker har nått affärerna.

Den här salladen håller flera dagar i kylen och blir nästan bara godare när den har fått stå och gotta till sig ett tag. Några tips på hur du får kärnorna ur ett granatäpple har jag dock inte, för jag köper alltid frysta granatäppelkärnor. Jag säger det igen: Man får ju inte vara dum.

Här kommer receptet!

Vitkålssallad med äpple och granatäpple

1/2 vitkålshuvud
4 äpplen
5 msk rapsolja
3 msk pressad citron
1 nypa salt
130 g granatäppelkärnor

Riv kål och äpple grovt. Skapa ihop olja, citron och salt och blanda med de rivna grönsakerna. Blanda till sist ner granatäppelkärnor. Låt gärna stå och gotta till sig någon timme innan servering.

4 kommentarer

 1. Jag har nyss hittat din blogg och jag vill gärna säga att den är superbra! Jättebra inspiration på recept och du verkar vara väldigt trevlig som person med! :)

  Svara
 2. På smartasaker.se finns en Granatäppelurkärnare. Jag spanar på den för jag vill använda mer Granatäpple! Häromdagen skulle dottern hjälpa till och det färgar ju duktigt på kläderna. Så jag lärde mig hur jag får bort de fläckarna… Leila Lindholm brukar jobba med äpplet under vatten.

  Svara
  • Granatäpple är gott, så jag förstår dig. Frysta kärnor funkar bra för mig som är lite latmask :D Plus att man inte behöver använda så mycket på en gång. Win-win för mig!

   Svara

Skriv en kommentar.