Fisk med krispigt cornflakestäcke

Cornflakesfisk, enkelt middagstips

Jag har kommit in i en persiljeperiod. Persilja i soppan, persilja på sjömansbiffen, persilja i salladen och persilja i potatismoset. Persilja överallt. Smakar fräscht och ger maten den där genuina, hemmagjorda mammamatlagningsfeelingen på något vis.

Men nu var det ju inte persilja jag skulle prata om. Inte idag.

Idag vill jag ge dig ett middagstips av absolut enklaste sort. Vit fisk under ett täcke av cornflakes – krispigare än krispigast! Fasligt gott.

Cornflakesfisk (4 port.)

4 torskfiléer, ca 600 g
Salt, peppar
1/2 dl rapsolja (alt. smält smör)
1 vitlöksklyfta
3 dl cornflakes

Gott till cornflakesfisken:

Potatismos (gärna smaksatt med färsk persilja)
Morotsstavar

Värm ugnen till 200°. Lägg fisken på en pappersklädd plåt. Salta och peppra. Blanda oljan med pressad vitlök och grovt krossade cornflakes. Toppa fisken med cornflakesblandningen. Stek mitt i ugnen i ca 20 min. Fisken ska vara fast, vit och ogenomskinlig.

Imorgon blir det mer firre, när Camilla från Millas hälsoblogg gästbloggar. Inte missa! Vill du också gästblogga på Vardag.nu kan du läsa mer om att gästblogga här »

9 kommentarer

 1. Persilja är nog den ört jag minst använder, brukar mer plocka bort än addera… Så kan det vara ;-)

  Den här fisken hade jag däremot inte bangat, gott!

  Ps, Jag vill vara som du och veckoplanera, men det kanske kommer om jag önskar riktigt hårt… ;-)

  Kram kram

  Svara
 2. Jag pratar ofta persilja… I min frys finns faktiskt en påse med fryst persilja från trädgården, sen i somras. Jag älskar både dill och persilja. Klipper gärna lite över nästan vilken mat som helst, gärna soppa.

  Kram!

  Svara

Skriv en kommentar.