Vinn boken Vego För Alla!

Håll i hatten, för nu är det dags för en grym tävling! I samarbete med Sofia von Porat har jag möjligheten att tävla ut ett exemplar av hennes bok Vego För Alla!

Boken (som är värd ca 199:-) är som att ha en kunnig vän hemma som hjälper dig att känna dig självsäker i vegoköket, oavsett om du är allätare, vegan eller någonstans mittemellan. Här lär du dig grunderna, får tips och råd och hela 70 vegetariska recept. Jag tänker att den här boken är perfekt för dig som känner att du vill börja laga mer vegetariskt men kanske inte känner att du riktigt vet hur du ska göra.

sofia-von-porat copy

Såhär tävlar du om boken:

Allt du behöver göra för att tävla om boken är att lägga en kommentar till det här inlägget och svara på frågan nedan samt berätta varför just DU ska vinna! Lycka till!

1: Vilken färg har energibollarna på sidan 129 i boken? (Psst, du kan provläsa boken här!)
2: Varför ska just DU vinna?

Tävlingen är avslutad. Grattis till Susanna Gross!

Tävlingen är sponsrad av Sofia von Porat och vinnaren utses av Sofia von Porat och Vardag.nu. Tävlingen pågår t.o.m. 10/2 kl 23:59.

69 kommentarer

 1. Wow! Vilken härlig bok. Veg inspiration behövs verkligen i vårt kök. Försöker äta mer vegetariskt men behöver en spark i baken.

  Bollarna är bruna och snyggt klädda med färgad kokos i olika färger.

  Svara
 2. Åh vilket pris! Hade varit perfekt i mitt kök. Som student försöker jag äta så billigt som möjligt och just nu tycker jag det är kul med vegetariskt, både billigt och gott. Har dock fastnat lite i vego-träsket och behöver ny inspiration, tror denna boken hade varit en perfekt kompanjon! Energibollarna är gröna, gula, rosa och lila.

  Svara
 3. Vad kul! Energibollarna är rullade i kokos som färgats grön, gul, lila och rosa. Själv älskar jag kokböcker! För tillfället pluggar jag miljövetenskap och är intresserad av klimatsmarta råvaror och resurshushållning, dock brister inspirationen när vi ska göra matlådor så denna hade blivit en eminent hjälp på vägen.

  Svara
 4. Inspirerande! Bollarna är bruna och har rullats i strössel som är grönt, gult, lila och rosa. Ser vinsten som en uppskattning då jag äntligen efter många års ätstörning äntligen mår bättre och jag lär mig att äta kost som håller blodsockret på låg jämn nivå.

  Svara
 5. Bollarna är bruna och rullade i grönt, gult, lila och rosa.

  Jag vill vinna eftersom jag är småbarnsmamna till två pojkar (2 år och 10 månader) som älskar frukt och grönt. Det enda ”stora” sonen vill äta, nya och härliga recept och inspiration behövs + för att övertyga våra nära och kära att vegetariskt inte är tråkigt utan sprudlande gott och nyttigt!

  Svara
 6. Bollarna är grön, gula, lila och rosa.
  Min bästa vän har precis börjat intressera sig för att äta mer vegetariskt. Hon är rätt så mycket nybörjare både vad det gäller matlagning, men framförallt det vegetariska! Men hon tycker det är kul och vill gärna lära sig mer!
  Därför tycker jag att det skulle vara så kul att kunna ge henne denna boken som en uppmuntran till att testa och lära sig mer om vego-alternativ. Tänkte att det kunde bli en perfekt alla-hjärtans-dag present till henna!

  Måste avsluta med att säga att din blogg är väldigt inspirerande och att kag testat många recept härifrån! Både kul att laga och gott att äta, tack!

  Svara
 7. Bollarna är färgglada, rosa, gula, gröna och lila, fast nog bruna inuti.
  Jag vill vinna boken för att jag behöver all hjälp som går att hitta i kampen att övertyga 2 barn och en skeptisk make om äta mer vegetarisk mat.

  Svara
 8. Bollarna är bruna men har ett fint kokosströssel i färgerna gul, rosa, grön och lila :)

  Jag vill vinna därför att jag är en student som precis lagt 2734 kronor på kurslitteratur, och därför har en mycket restriktiv budget när det gäller bokinköp den närmsta tiden. Hade mycket hellre köpt Sofias fina vegobok än straffrättslitteratur (även om jag trots allt gillar plugget).

  Skulle jag vinna skulle jag fira med att bjuda mina kursare på någon smaskig vegorätt. Det vore himla härligt!

  Svara
 9. Själva bollarna är bruna men strösslet är rosa, gult, grönt och lila! Min pojkvän har precis lovat mig att försöka börja äta mer vegetariskt/veganskt vilket är superbra…MEN hans smak är som en femårings (förlåt Max) haha så han hillar ju absolut ingenting som inte är kött, sås och potatis! Är i desperat behov av tips nu när han äntligen börjat försöka så vi kanske kan hålla det så vegetariskt som möjligt! Help a sister out!

  Svara
 10. Energibollarna är bruna med färglatt strössel i lila, rosa, gult och lime.
  Jag försöker få min familj att äta mer vegetariskt så den här boken skulle passa oss bra, vi är en familj med 2 vuxna och 3 barn. Gillar verkligen din blogg och är inpsirerad över din veguari-satsning, funderar över om jag ska hoppa på det också :-)

  Svara
 11. Svar på fråga 1: Bollarna är bruna och rullade i grönt, gult, lila och rosa.
  Svar på fråga 2: Kämpar med övervikt och dessutom IBS och har nu bestämt mig för att ta ett totalgrepp om både kost och träning. Vill verkligen få in mer grönt i vardagen men fastnar så lätt i gamla hjulspår. Älskar att laga nytt och inspireras och då tror jag att den här boken är klockren!

  Svara
 12. Bollarna är bruna men strösslet som flera är rullade i är gult, grönt, lila och rosa.

  Jag har inte ätit helvegetariskt särskilt länge – inte tillräckligt länge för att känna att jag har en trygghet i min matlagning, vilket jag skulle vilja ha! Där tror jag dock att Vego för alla! kan stötta mig i min fortsatta utveckling inom helvegetarisk matlagning. Då kommer jag dessutom kunna bjuda på mat som allätare m.fl. i större utsträckning blir sugna på att prova på själva :)

  Svara
 13. Bollarna är bruna med lila, rosa, grön och gult strössel.
  Jag skulle vilja vinna boken för att jag vill äta mer vegetarisk och ha bra vägledning till nya goda recept som finns i denna boken.

  Svara
 14. Bollarna har några av regnbågens vackra färger! Grönt, gult, lila och rosa.

  Varför jag ska vinna? För att jag äntligen har tiden att hinna! Tiden och viljan att äntligen laga mat. För när en bor i studentkorridor med smutsigt delat kök, blir matlagandet skralt. Jag har äntligen ett eget kök och jag behöver inspiration. Att äntligen laga och bjuda på fantastiskt vegansk mat är nämligen min ambition(och förhoppningsvis snart även min passion).

  Svara
 15. 1) gula, gröna, rosa och lila goa’ bullar!
  2) jag skulle vilja vinna boken för att jag är nybliven tvåbarnsmor med en kräsen sambo, vilket innebär lite tid och ork, och svårflörtade matgäster. Tvååringen gillar iofs grönsaker men jag har svårt för att hitta på bra vegetarisk vardagsmat och det stora barnet (dvs sambon), är näst helt omöjlig att tillfredställa med vegetarisk mat. En gång gjorde jag rostade grönsaker i ugnen med fetaostkräm och sallad, då sa han ”vad ska vi äta till det här?!”. Så som ni förstår behöver jag verkligen hjälp med att införa mer vegetariskt här hemma!

  Snälla hjälp mig ut ur korvträsket!

  Svara
 16. Svar 1: De har flera olika färger. SJälva bollarna är bruna och de är rullade i rosa, grönt, gult och lila strössel.
  Svar 2: För att jag vill ge den till min mamma så att vi kan äta mer vegetariskt hemma!

  Svara
 17. Bollarna är gula, gröna, lila och rosa. ’

  Jag behöver boken, för att jag är student och jobbar extra, så jag har väldigt lite tid att laga mat. Jag försöker laga mer vegetariskt för att tänka på miljön, men när jag väl ska laga maten har jag ingen inspiration och inte tid att leta efter det.
  Med en kokbok skulle jag het enkelt kunna testa att laga alla recept en efter en och slippa leta.

  Svara
 18. 1) Energibollarna har färgerna gul, lila, rosa och grön.
  2) För klimatets och jordens skull vill vi laga mer vegetariskt hemma men det är svårt att få bra och samlad information om olika rätter att tillaga både till vardag och fest! Därför hoppas jag vinna denna fina bok!

  Svara
 19. Bollarna är rosa, gröna, gula och lila så vitt jag kan se … Vill så gärna vinna denna bok då jag nyligen konverterat till vegeterian. Vet dock inte så mycket om hur jag ska tillaga alla goda rätter.

  Svara
 20. Dom är bruna på insidan men färgglada utvändigt :)

  Jag villa vinna för att inspirationen alltför ofta tryter här hemma, vegetariskt äter jag sen länge men tyvärr håller jag mig gärna till samma enkla rätter som jag lagat förut. Jag skulle verkligen vilja prova lite nytt!

  Svara
 21. 1. Rosa gula gröna o lila
  2. Försöker minska på köttätandet här hemma och skulle verkligen behöva lite ny härlig inspiration som passar hela familjen

  Svara
 22. Vad många färger, gult, grönt, rosa och rött.
  Jag är inne i en måbra period som jag tänkte skulle innebära en livsstilsförändring. Mat är en stor del och från köttkonsument är jag nu mer av en salladskonsument. Jag mår bra men kosten är ny för mig! Jag hoppas på inspiration och riktigt goda och hälsosamma recept :)

  Svara
 23. Gula, gröna, rosa och lila.
  Min dotter som är Vegetarian skulle helt säker komma hem på besök. Det ser jag fram emot.

  Svara
 24. Bollarna är bruna i sig och sen rullade i kokos som är färgad grön, gul, rosa och lila.
  Den här boken vore helt underbar att vinna då jag är galet trött på att hitta på ny mat att testa. Det blir samma sallader om och om igen och däremellan blir det en smoothie när sallad känns för trist. Och inte vet jag riktigt vad jag bör ha med i en måltid för att få alla näringsämnen jag behöver. Där skulle denna boken vara en uppskattad guide!

  Svara
 25. Bollarna är bruna men har strössel i många olika färger.
  Jag behöver boken för att jag är en notorisk köttätare. Uppväxt på landet med både tama och vilda djur har jag ätit kött nästan varje dag i mitt liv. Nu vill jag äta grönare men är dålig på att laga vegetariskt. Behöver lära mig mer och få inspiration!

  Svara
 26. Dom är bruna med en massa fina färger av färgat kokos som bollarna är inrullade i.
  Jag önskar att lära mig om vego mat då jag försöker byta ut köttet och leva bättre för miljön och för djuren och min hälsas skull

  Svara
 27. De är bruna rullade i kokos i olika färger (gult, grönt, rosa och lila).
  Jag vill gärna lära mig mer om vegetarisk kost då jag vill börja äta grönare, och jag vill även få inspiration till goda vegetariska recept som till och med min väldigt karnivora sambo skulle ge tummen upp till ;) och därför hade den här boken varit perfekt!

  Svara
 28. Energibollarna är gula, gröna, rosa och lila.
  Vegetariskt ligger i tiden och jag behöver både inspiration och motivation – precis det som boken innehåller!

  Svara
 29. Färgerna är lila, gul, grön och rosa.
  Min syster har kust valt att bli vegiterian och den här boken skulle bli en toppen hjälp för henne!

  Svara
 30. Jag ser lila, gula, rosa och gröna (och möjligtvis bruna, de längst uppe till höger). Jag har en kompis som har varit vegan i ett halvår nu och hennes födelsedag kommer snart. Det här skulle bli en perfekt present! Recept ser jätte goda ut! :)

  Svara
 31. Gula, rosa, gröna och lila strössel och bruna inunder Jag vill ge boken till min vegodotter som fyller 15 år snart!

  Svara
 32. Gul, grön, rosa och lila.
  Jag provar just nu en köttfri månad, och behöver tips och inspiration till vad man kan laga för mat. Det är det svåra – att hitta på alternativ till pastan och mamma Scan…

  Svara
 33. Energibollarna är gröna,gula,lila och rosa.
  Vi äter mer och mer vegetarisk mat hemma och behöver verkligen all inspiration vi kan få. Det är mycket wok och quornrätter just nu och det finns så mycket mer =)

  Svara
 34. Svaret är Rosa, lila, gula och gröna. Denna boken skulle vara perfekt för mig som varit vegetarian över 16 år och vill ha lite nya tips och idéer.

  Svara
 35. åh, kul. Jag vill verkligen börja äta mera vego och raw, framför allt vill jag får med mig sambon (eftersom han lagar mest mat). Han har lite inställningen att om det inte innehåller kött så är det ingen riktig middag, ”måste ha mitt protein” osv. Blir perfekt och slänga fram denna boken och peka på ett recept.

  Test äste boken, och färgen på bollarna är gul, grön, rosa och lila.

  Svara
 36. Svar: Gul, grön, rosa och lila

  Motivering: jag har hört så mycket bra om vego maten, men som köttälskare tycker jag grönsaker är svårt, krångligt och ”det är ingen mat” . Dock är jag nu mogen att pröva och behöver inspiration och tydliga recept.

  Jag är van vid ”kött, sås och potatis” på tallriken. Tar jag bort köttet fattas det en bit. Vad lägger man där? Eller behöver jag vänja mig vid ett annat sätt att tänka?

  Svara
 37. 1: Gul, grön, rosa och lila
  2. Vill gärna äta mer vegetariskt och behöver inspiration, så att jag också kan få med mig resten av familjen på denna resa.

  Svara
 38. Energibollarna har strössel i färgerna grönt, gult, lila och rosa!

  Jag vill vinna för att kunna bjuda mina två nya tjejkompisar på roliga vegetariska middagar eftersom min egen inspiration för maträtter har tagit slut och behöver en ny push!

  Svara
 39. Gul, grön, lila och rosa!

  Jag är ganska nybliven vego och älskar nya recept och kokböcker med färgrik hälsosam mat som ger mig inspiration, den här boken verkar passa mig perfekt!

  Svara
 40. Lila, Cerise, grön och gul är färgen på de kokosbeströdda energibollarna.
  Eftersom min man av hälsoskäl måste äta
  nyttigare, måste vi båda ”skola om” oss
  i matreceptsdjungeln. En snygg inspirerande
  bok späckad med läckra recept, vore perfekt
  för oss. Min man tror inte att det finns så mycket
  vegetariska rätter som kan vara goda, men det hoppas jag att denna bok kan bevisa motsatsen.

  Svara
 41. Hej! Färgerna är: lila, rosa, pistagegrön och gul!
  Vi är en familj som verkligen älskar färg och försöker äta mer vegetariskt både till vardag och helg. Glädjen det ger samt den härliga ”utfrågningen” på jobbet och intresset för vegetariska rätter eller bakverk ger en extra sporre att laga hälsosamt för oss och miljön. Boken får gärna hamna hemma för inspiration och nya favoriter. =)

  Svara
 42. 1. Bollarna är bruna med lila, rosa, grön och gult strössel.
  2. Min man är vegetarian och ibland har jag svårt att komma på nya, nyttiga och goda rätter, så denna bok skulle komma väl till pass.

  Svara
 43. Hej! 1.Bollarna är bruna, med strössel som är i färgerna lila, rosa, gul och grön. Min sambo äter allt, jag är vegetarian och min syster som bor hos oss är vegan. Skulle vara toppen att få lite recept och inspiration så vi kan äta tillsammans allihopa!

  Svara
 44. Energibollarna är i grunden bruna men med hjälp av strössel så blir de, rosa, gröna, gula och lila. (super fina!)

  Jag skulle verkligen vilja börja äta mer vegetarisk och sakta men säkert bli vegetarian. Men har ingen inspiration vad det gäller maträtter, och sambon som också vill börja äta mer grönt tycker att alla rätter som är vegetariska/veganska känns väldigt komplicerade osv pågrund av att det är så nytt för honom. Så detta skulle hjälpa oss mot ett mer grönt levnadssätt och även få min man att utvidga sina vyer lite.

  Svara
 45. 1.Bollarna är bruna, med strössel som är i färgerna lila, rosa, gul och grön.
  2. Har börjat fatta nu hur viktigt det är med att äta bra saker, och kött är inte alltid det bästa. Har dock fastnat på att göra samma vego recept hela tiden, skulle behöva ny inspiration.

  Svara
 46. Rosa, gula, gröna och lila!

  Min mamma är väldigt ”gammeldags” när det kommer till mat. Det ska vara kött och potatis till middag, annars är det inte någon riktig middag.
  Jag har försökt att introducera henne i mina (nya) vego-värld, men inte lyckats riktigt ännu. Tar gärna emot ny inspiration genom denna vackra bok!

  Svara
 47. Energibollarna är bruna i grunden men med hjälp av strössel blir de färgglada i detta fallet rosa, gula, gröna och lila.

  Jag skulle vilja vinna denna bok för att få inspiration till vegetarisk mat. Gillar grönsaker och känner att jag behöver äta sundare och nyttigare.

  Svara
 48. De är gröna, gula, lila och rosa. Jag vill vinna boken till min mamma. Hon har nu tre barn, två sonhustrur och tre barnbarn som är vegetarianer och hon tycker det är så svårt att hitta på recept att bjuda oss på när vi är på besök, men hon försöker så!. Med den här boken kan hon få lite inspiration på vägen!

  Svara
 49. Energibollarna är bruna i grunden men med strössel blir de färgglada som i det här fallet rosa, gula, gröna och lila. Jag har varit vegetarian i över 2 år nu men behöver mer inspiration till mer goda vegetariska rätter i vardagen. Så håller mina tummar riktigt hårt nu! Kram Madelene

  Svara
 50. Energibollarna är härligt färgglada – lila, rosa, gröna o gula. Jag var vegetarIan o sedan även vegan för ca 10 år sedan. Okunskap ledde till brister. Nu med två barn, ett nytt intresse för mat och vad vi äter o en önskan om att äta mer vegetariskt hade jag behövt den här boken :-) Helt rätt i tiden för mig!

  Svara
 51. Bollarna är Rosa, lila, gula & gröna.

  Jag skulle gärna vilja vinna denna bok då jag gärna undviker kött men inte kan tillräckligt mycket om hur jag ska variera min kost, dessutom behöver jag bra recept som kan falla både maken och sönerna i smaken.

  Svara
 52. Bollarna är lila,rosa,gula och gröna
  Boken skulle motivera och våra vegetariska älsklingsrätter skulle bli flera! I förlängningen skulle vi förändra våra matvanor på ett positivt sätt!

  Svara
 53. Bollarna är bruna men har ett fint kokosströssel i färgerna gul, rosa, grön och lila :-)

  Jag hoppas vinna en födelsedagspresent till min genomhärliga, humoristiska, smarta och underbara mamma Eva, som blir 73 år om två veckor. Hon började äta vegetariskt för 2 år sedan (samt motionera och utesluta mycket socker). Numera slipper hon diabetssprutor och hon har dessutom gått ned över 25 kilo. Det applåderar jag och det finner jag så vansinnigt inspirerande. ”Det är aldrig försent” – det kan hon skriva under på. Heja dig, älskade mamma.

  Däremot är hon mindre bra på sociala medier och att använda Internet. Det där med att hitta ny inspiration är svårt för henne. Hon skulle verkligen behöva en bra vegetarisk kokbok, för ny inspiration och spännande maträtter.

  Svara
 54. 1. Gröna, gula, rosa, lila (bruna under det naturliga strösslet).

  2. Jag vill väldigt gärna vinna denna bok. Det skulle bli en superbra present till min vän som är häslotok. Hon är även vegan, och nu närmar sig 30-årsdan. Vad skulle väl vara bättre än ”Vego för alla” i paket, vegokost och nya recept är nämligen det bästa hon vet!

  Svara
 55. Bollarna är bruna och har rullats i strössel och då antingen blivit gröna, gula, lila eller rosa.

  Jag skulle bli så oerhört glad om jag fick denna fantastiska hjälpen i köket för att komma ifrån de ganska enformiga rätterna som jag tillagar på grund av den okunskap jag har. Jag behöver verkligen inspiration och tips :)

  Svara
 56. 1: Bollarna är bruna och rullade i grönt, gult, lila och rosa.
  Min dotter är vegetarian och behöver lite inspiration. Nu har det blivit mest färdig mat.

  Svara
 57. 1. Bruna (till synes) bollar som rullats i helt underbara färger!
  2. Jag och min pojkvän vill laga mer vego, han är tyvärr ”micro-är-min-bästa-vän”-typen och jag hittar helt underbara recept på mobilen men saknar att bläddra i en handfast bok (old school). Så det hade varit en fin ”vi ska bli sambo”-present :)

  Svara
 58. Rosa,gula, lila o grönt strössel utanpå med en brun/grön kärna i mitten:)
  Älskar kokböcker av alla slag o lär mig mer än gärna om det vegetariska köket. Jag kan i princip bara spenat o rattatouille så den skulle vara mycket välkommen här för att berika både våra magar och min kunskap med naturens gröna!

  Svara
 59. 1. Bruna bollar rullade i grönt, lila, gult och rosa strössel.
  2. Har nyligen blivit sambo och vi har i samband med det börjat äta mer och mer vegetariskt. Tyvärr tycker jag det är ganska svårt att komma på vad man kan göra, särskilt att komponera ihop en hel rätt. Är man allergisk mot soja så blir affärernas utbud ganska begränsat, så den här boken vore ett jättebra sätt att komma vidare med matlagningen!

  Svara
 60. Dem är gröna, gula, rosa och lila

  Jag skulle vilja vinna denna boken för att jag är så otroligt kass på att laga vegetarisk mat, det blir samma mat varje vecka. Jag känner att jag behöver lite inspiration, dels för att både jag och min son ska få i oss alla näringsämnen man måste få i sig när man äter vegetarisk kost o sen för att vi börjar tröttna på den mat vi äter nu

  Svara
 61. Bruna och rullade i grönt, rosa, lila och gult. Mums!

  Jag skulle vilja vinna för min kille har börjat med att han bara vill äta nyttig mat hela tiden. Där står jag ensam och sörplar på min köttfärssås. Känner att jag inte vet vad jag ska göra för att han och jag ska kunna äta samma mat, kan inte så många recept…

  Svara
 62. Viljen bra sida, har nyligen hittat hit via Instagram! Mina svar:
  1) Bollarna är bruna rullade i gult, grönt, lila och rosa strössel!
  2) Jag skull vilja vinna boken eftersom vi vill äta mer vegetariskt hemma och då behövs tips på sånt som går hem hos barnen, två hungriga men ibland lite skeptiska grabbar i låg- och mellanstadieåldern. Mannen och jag gillar båda vegetarisk mat, utmaningen är att vinna över barnen! :-) Hoppas boken kan hjälpa oss till nya goda rätter som alla gillar!

  Svara
 63. 1. själva bollarna är bruna, men sedan är de rullade i färgat strössel/kokosflingor i gult, grönt, lila och rosa.
  2. Jag mår inte bra av att äta rött kött och försöker att äta mer vegetariskt. Inspirationen tryter dock ganska ofta då jag är uppväxt med ”kött, sås och potatis”, så det hade varit underbart med tips!

  Svara
 64. Bollarna är bruna i grunden och rullade i härligt gul,grön,rosa och lila strössel/kokos.

  Är precis färdigutbildad kock och vill lära mig laga ännu mer härlig veg mat!,både i arbetslivet och privat till min familj som består av make och 4 barn under åtta år. Mina barn har börjat uppskatta veg mat mer o mer och det är självklart att minska köttkonsumtionen för att de ska få en ljusare klimat o miljösmart framtid.Om jag vinner ska hela familjen laga recepten tillsammans-det är så kul att involvera barnen i köket!

  Svara
 65. Det är bruna bollar med kokosströssel i grönt, gult, rosa och lila.

  Vill äta mer vegetariskt men har dålig kunskap i vad man kan hitta på så hoppas på inspiration och bra idéer från din bok =).

  Svara

Skriv en kommentar.