Vi testar matkasse!

Tea tittar in matkassen

Jag ska ju ärligt erkänna att matlagning har hoppat ett (eller flera) steg nedåt på priolistan sedan Tea kom. Du som följer bloggen har säkert märkt det – tiden finns helt enkelt inte. Numera är Tea dessutom så stor att vi vill anpassa maten så att även hon kan plocka i sig den, trots att hon inte har några tänder än.

Jag har testat matkassar tidigare men det är först nu som jag förstår dess fulla potential. Herregud så skönt att bara få allt planerat och hemlevererat. Jag som vill äta varierat trivs verkligen bra med att få prova nya middagstips och samtidigt veta att vi får i oss det vi behöver. Dessutom kostar det inte mer än om vi skulle handlat själva, särskilt med tanke på att det alltid åker ner mer i kundkorgen än planerat.

Jämföra matkasse

Matkassebranschen sa bara ”Poff!” en dag och plötsligt fanns det massor av matkassar att välja mellan. Det finns vegetariska matkassar, matkassar utan fläskkött, barnmatkassar, LCHF-matkassar och gud-vet-allt. Att hitta en matkasse som passar just din familjs preferenser går fort om du använder en sajt för att jämföra matkassar, som Matkasse.se.

Matkasse.se fyllde vi helt enkelt i att vi ville ha en matkasse med ekologisk mat som levererade till vårt postnummer. Vi valde City Gross ekologiska matkasse bland alternativen vi fick fram.

Daniel och Tea plockar upp matkassen
CityGross matkasse, frasig spätta med rosépeppar

Vi har ätit gott hela veckan och maten var lätt att anpassa så att även Tea kunde äta den. Stekt spätta åt hon med glädje och lite otippat gick även vitlöksyoghurten hem. Jag har aldrig parat ihop rosépeppar med vitlök tidigare, men det fungerade ju riktigt bra.

Har du provat att ha matkasse hemma? Hur tyckte du att det fungerade?


Inlägg i samarbete med Matkasse.se

2 kommentarer

 1. Vi har aldrig provat men hör att många gör det. Linas matkasse och City cross är väl de jag hör mest om.

  Jag vet inte om det är något för mig. För tänk om man får massa mat som man inte gillar. Jag gör egna matsedlar där jag planerar in maten.

  Har du matkasse varje vecka? För hur många dagar och antal personer?

  Hört att man kan välja hur man vill.

  Ha det gott, Vicki

  Svara
  • Ja, så är det ju tyvärr. Man kan hitta nya favoriter man aldrig trodde man skulle tycka om, samtidigt som det förstås kan komma mat man inte gillar. Vi har bara testat matkasse sporadiska veckor med ojämna mellanrum, då 4 dagar för 4 personer. Vi kommer att ha det mer när vi flyttar i sommar – det kommer bli kanon tror jag.

   Svara

Skriv en kommentar.