Gröna biffar med broccoli och basilika

Här du, har du de grööönaste biffarna i stada! Inte ett uns karamellfärg i receptet, nej, bara massa sköna gröna grönsaker. Perfekt en vegetarisk måndag som denna.

Vegetariska biffar med broccoli, basilika och vitlök

Minns du morots- och jordnötsbiffarna jag lagade i november? De har fortsatt att florera runt, runt, runt i bloggvärlden och nu har jag vidareutvecklat dem litegrann, eller gjort en annan variant i alla fall! En grön sådan med broccoli, basilika och vitlök. Kvar från originalet har du såklart den lätt formbara färsen och den goda sältan från jordnötterna.

Vegetariska biffar är kul som variation och enkla att göra. Grönt är skönt!

Gröna biffar med broccoli och basilika (4 port.)

1/2 dl grädde
1 ägg
1 msk fiberhusk
400 g broccoli
2 dl jordnötter, saltade och rostade
1 vitlöksklyfta
1 stor näve färsk basilika, 1/2-1 dl finhackad
Olja att steka i

Till servering:

Bulgursallad med stekta grönsaker och fetaost
Kall sås med vitlök och basilika

Blanda grädde, ägg och fiberhusk och låt svälla medan du mixar (river eller finhackar) broccoli, jordnötter, vitlök och basilika. Blanda alla ingredienser och forma sedan små biffar som du steker i en panna med olja.

18 kommentarer

 1. Låter gott! Och jag älskar broccoli, men…aktar mig för den! För jag får sååååå förbaskat mycket ont i magen av den! :( Orättvist!
  Ha en fin kväll!
  Kram kram
  //Lana

  Svara
 2. Ser ut som ett recept helt i min smak. Broccoli äter jag både på längden och på tvären, både när det är vegetarisk måndag och andra dagar. Och jordnötter ska vi bara inte tala om! Bra kombo med andra ord!

  Svara
 3. Koolt med en grön variant av morots- & jordnötsbiffarna! Kul att även du föll pladask för de orange godingarna. Jag gillar ditt tillägg med fiberhusk skarpt och imorgon ska jag testa dessa gröna puckar. :)

  Svara
 4. Nu har jag äntligen testat det här receptet och biffarna blev jättegoda! Jag serverade med bacon för att blidka barnen och en sås av yoghurt, fetaost och basilika.

  Svara

Skriv en kommentar.