Klart middagen kan smaka tacos redan på en torsdag. Här har du receptet på en vegetarisk tacosoppa som med quinoa och kidneybönor blir naturligt proteinrik och mättande – en riktig cowboysoppa! Jag gillar mina soppor tjocka, och denna blev nästan lite grytlik. Om du vill kan du ha i mer buljong, så blir soppan tunnare.
Den vegetariska tacosoppan smakar ännu bättre med en ostfylld quesadilla till!
Vegetarisk tacosoppa (4 port.)
1 gul lök
Smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 l grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
1 dl quinoa
1 burk kokta kidneybönor, ca 240 g avrunnen vikt
1 burk majskorn, ca 240 g avrunnen vikt
Salt, peppar
Hacka löken och fräs den mjuk. Pressa ner vitlök och blanda ner tacokryddan innan du häller på krossade tomater, buljong och quinoa. Rör om och låt sedan koka 15 min. Låt bönorna och majsen rinna av och häll sedan ner dem i soppan när någon minut av koktiden återstår, så att de hinner bli varma. Smaka av.
Ser lite ut som Chili con Carne, ja eller Chili sin Carne heter det väl när det är vegetariskt ;-)
Lite mindre vätska, vita baked beans i tomatsås istället för kidneybönor och sen ärtor istället för majs, för det har jag alltid i min Chili con Carne, då vore det helt klart en rätt för mig ;-)
Fint att du inbjudit oss alla en hel månad till att ta del av bra och inspirerande vegetariska recept, tack!
Ärtor i chili con (sin…) carne?! Näää ;) Kul att du gillar vegruari – det är ett äventyr för mig med måste jag säga…
Ser härligt mustig och god ut! Tummen upp!
:)
Ååh!! Måste testa detta! Tror detta är en vegorätt som får tummen upp av mannen i huset!!
Hoppas! :)
Var jättegott!! Hade i lite extra vätska, och lite mer kryddor bland annat cayennepeppar, paprikapulver och lite franska örter. Smaskens! :)
Kul att du provat receptet!