Vegetarisk tacogratäng

Att vakna av grannens väckarklocka en timme innan din egen ringer är inte det bästa sättet att vakna en fredagsmorgon. Bara ett tips, sådär. Åh, lyckan med att bo i flerbostadshus… Nåväl, dagen artar sig ändå rätt bra tycker jag. Ikväll ska jag och Daniel ut och äta indiskt i stan och det kan ju inte bli annat än bra.

Jag menar; indiskt käk. Finns det något bättre?

Vegetarisk tacogratäng

Vad ska du äta ikväll? Om du inte vet riktigt än så kanske detta kan vara ett alternativ. För mexikanskt käk, det är ganska fint det också. Sen hur mex den här tacogratängen egentligen är, det tål nog att diskuteras. God är den i alla fall!

Quinoa och grönsaker ersätter tacofärsen i den här tacogratängen, och vips blir tacogratängen vegetarisk. Med det krämiga osttäcket behövs egentligen ingen annan sås, men en guacamole sitter ju aldrig fel. Nachochips är också gott till.

Ha en skön fredag!

Vegetarisk tacogratäng (4-6 port.)

3 dl quinoa (gärna röd)
Grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
1 purjolök
Smör/olja att steka i
1 påse tacokrydda (alt. hemmagjord)
1 burk majs, ca 200 g
1 burk svarta bönor, ca 230 g
4 tomater
1 paprika
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
150 g riven ost
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 krm vitpeppar
Några stänk tabasco (alt. 2 finhackade jalapeños)

Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan i buljong i 15-20 min. Strimla purjon och fräs den mjuk. Vänd ner tacokryddan, majs och svarta bönor. Blanda med hackade tomater, hackad paprika och den kokta quinoan. Lägg blandningen i botten av en ugnsfast form. Blanda resterande ingredienser till en kräm och bred den som ett täcke över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills osttäcket har fin färg.

Grönsaker och quinoa i gratäng
Färgglatt och härligt med massor av grönsaker!

Middagstips: Tacogratäng Tacogratäng med osttäckeServera den vegetariska tacogratängen med nachochips.

12 kommentarer

Skriv en kommentar.