Vegetarisk pytt i panna

På veckans matsedel här hemma står imorgon: pytt i panna. Påsen ligger i frysen och väntar på att få slängas ner i en långpanna och ätas i stora tugga tillsammans med ägg, inlagda rödbetor och ketchup.

Inte så tokigt i förhållande till arbetsinsatsen.

Hemmagjord pytt i panna är ju ett par snäpp godare, men kräver ju lite mer engagemang givetvis. Den stora vinsten med hemmagjord pytt i panna ligger i valet av ingredienser. Det är då du upptäcker att det är precis lika gott att byta ut köttet mot halloumi och svamp, till exempel.

Halloumipytt

Ett litet pytt-tips innan jag lämnar över till receptet: Stek pytten i omgångar i en nonstickpanna av valfritt slag. Ha en gjutjärnspanna på låg värme jämte och lägg över i den efterhand som maten i första stekpannan har fått fin färg. Då kan potatisen bli genomfärdig i lugn och ro och du slipper vrida öronen av dig själv under den evighetslånga tiden det tar att råsteka potatis i vanliga fall.

Ät med inlagda rödbetor och kanske ett stekt ägg eller två. Jag strör persilja över pytten och låtsas som att jag inte har hört att det tydligen är ”sååå 80-tal”.

Vegetarisk pytt i panna (4 port.)

1 kg potatis
2 pkt halloumi, ca 400 g
2 gula lökar
300 g champinjoner
Smör/olja att steka i
Salt, peppar

Skär potatis och halloumi i jämnstora tärningar. Hacka löken och skär svampen i grova bitar. Stek alltsammans i omgångar: först potatisen, sedan löken, svampen och till sist halloumin. Salta och peppra.

Vegetarisk pytt i panna

4 kommentarer

Skriv en kommentar.