Vegetarisk köttfärssås med linser

Ikväll får det bli något snabblagat till middag, för efter jobbet ska jag och Tea äntligen få hälsa på min pappa på sjukhuset.

Därefter kommer en kvinna hem och hämtar vår gamla tv-bänk, som hon har köpt. Jag känner en omåttlig tillfredsställelse av att sälja av gamla grejer för några slantar, för att kunna köpa andra saker vi behöver mer. Då blir ju de nya grejerna ”gratis”, hehe…

Recept på linssås till pasta

Pasta är perfekt när man vill att maten snabbt ska stå på bordet, tycker jag. Den här köttfärssåsen är väl egentligen ingen köttfärssås alls utan en vegetarisk bolognese, baserad på linser. Det behövs inga vegetarisk ersättningsprodukter för att göra vegetarisk mat som påminner om vanlig mat.

Det här blev himla gott! Vi åt den vegetariska köttfärssåsen med fullkornsspagetti och jag rev en drös med parmesan över min portion. Allt blir bättre med parmesan.

På tal om parmesan, kan du koka med en parmesanskalk i köttfärssåsen, om du har. Jag har provat någon gång och det ger en väldigt god köttfärssås. Lite extra djup i smakerna, sådär. Har du provat?

Vegetarisk köttfärssås med linser (4 port.)

1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
2 tsk oregano
2 dl röda linser
2 tsk rödvinsvinäger
1 pkt krossade tomater, ca 400 g
6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
1/2 kruka färsk basilika
Salt, peppar

Hacka löken och vitlök, fräs mjukt i en stekgryta. Rör ner oregano, linser och vinäger. Häll på krossade tomater och buljong. Koka på medelvärme 10-15 min. Blanda ner finhackad basilika innan servering. Smaka av.

Vegetariska köttfärssås
Vegetarisk köttfärssås med linser, pasta och parmesan.

4 kommentarer

  1. Jättegott! det här är perfekt för min familj eftersom min man inte äter gluten, vilket det är i quorn och andra ersättningsprodukter (som för övrigt känns rätt trista). Tack!

    Svara
  2. Godaste linsgrytan jag smakat. Vi hade fräst spetskål till då vi vill minska på kalorierna. Jättegott. Tack för receptet

    Svara

Skriv en kommentar.