Snabb kikärtscurry med jordnötssmör

Det finns flera saker som Daniel har lärt mig äta. Han misslyckades med laxen, men lyckades med både avokadon och jordnötssmöret. Idag älskar jag båda och äter gärna äppelklyftor och en klick jordnötssmör till en kopp te framför teven på kvällen.

Jag undrar om det är samma personer som gillar bitar i sitt jordnötssmör, som gillar fruktkött i sin apelsinjuice? Det finns säkert ett samband där, tror du inte? Det tror jag. Jag gillar i alla fall både bitar och fruktkött!

Kikärtscurry med jordnötssmör

Bitar eller ej – jordnötssmöret ger den här grytan sin goda smak och krämighet. Galet gott och snabblagat: fräs på löken, häll på resten av ingredienserna och låt koka ihop fem minuter.

Snabb, vegetarisk mat på bästa sätt.

Kikärtscurry med jordnötssmör (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 burkar kokta kikärter, ca 460 g avrunnen vikt
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1/2 dl osötat jordnötssmör
Salt, peppar

Finhacka löken och fräs den mjuk i en stekgryta. Låt pressad vitlök och curry fräsa med en minut innan du häller ner avrunna kikärter, kokosmjölk, krossade tomater och jordnötssmör. Rör om och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av.

Recept på kikärtscurry

10 kommentarer

  1. Tummen upp på det! Tog lite russin och riven kokos till förutom bananen och det funkade kanon. Till och med jag som annars är skeptisk till kikärtor tyckte att det gick ner :)

    Svara
  2. Detta var GALET GOTT – men jag hade dubbel dos av Jordnötssmör då jag tyckte det blev lite snålt i smaken annars…! Mums :)

    Svara
  3. Hade även jag i dubbelt med jordnötssmör – mums! Och ett paket färsk spenat precis mot slutet, enligt min mening blev det optimalt, både gott och färggrant :)

    Svara

Skriv en kommentar.