Vegetarisk Flygande Jakob

Jag har nog ätit för mycket hämtpizza i min da’r för i min värld ska det självklart vara curry i en Flygande Jakob. Efter lite googlande har jag förstått att det inte alls är så självklart. Men ska jag ha Flygande Jakob, då ska där finnas curry!

Kikärtsgratäng, flygande Jakob

Här gjorde jag ett vegetariskt hittepå där kikärter fått ersätta kycklingen och baconen. Receptet är i övrigt precis som en vanlig Flygande Jakob.

Ja, med curry då förstås…

Vegetarisk Flygande Jakob (4 port.)

3 burkar kokta kikärter, ca 690 g avrunnen vikt
2 dl grädde
1 dl chilisås
2 tsk curry
Salt, peppar
1 dl nötter (jordnötter, cashewnötter – vad du gillar)
2 bananer

Sätt ugnen på 225°. Lägg avrunna kikärter i en ugnsfast form. Blanda grädde och chilisås med curry, salt och peppar och häll detta över kikärterna. Strö över nötterna och skivor av banan. Pudra eventuellt över lite extra curry. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg och är genomvarm, ca 20 min.

Vegetarisk Flygande Jakob
Vegetarisk Flygande Jakob med kikärter. Servera med kokt råris och en smarrig sallad.

23 kommentarer

  1. Curry är mums och jag vill nog också ha det i den flygande pippin! Jag drar hellre ner på chilisåsen som jag kan tycka är en lite sliskig historia stundtals. Kikärtor är gott och passar i många rätter där man vill utesluta kött! Kram!

    Svara
  2. Nej nej, ingen curry i Flygande Jacob, men däremot helt oväntat italiensk salladskrydda. Hur nu någon kom på denna idé… Det här låter ändå som en mycket god vegetarisk variant!

    Svara
  3. Åh älskar ”vanlig” flygande Jacob egentligen, men har nu mer och mer gått över till vegetariska alternativ. Och då var det här ett kul alternativ :)

    Svara

Skriv en kommentar.