Varma äppelgrottor med kanelfyllning

Äntligen fredag! Eftersom jag var iväg hela förra helgen och åker iväg imorgon igen, ska denna lediga fredagskväll spenderas hemma med sambon, en god middag och självklart något sött efteråt…

Den här klassiska efterrätten är perfekt när du har mycket äpplen hemma och vill ha en god efterrätt utan någon större arbetsinsats. Kanelfyllda äppelgrottor är också enkla att göra till många, perfekt när du får besök! De mjuka, varma äpplena serverar du bäst med vaniljglass. Ringla det söta kanelsmöret över vaniljglassen… Mums!

Äppelgrottor med kanel

Kaneläppelgrottor (4 port.)

4 syrliga, fasta äpplen
50 gram smör
1 dl socker
1 msk kanel

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena och lägg i en ugnsfast form. Blanda rumsvarmt smör med socker och kanel och klicka kanelsmöret i hålet i de urkärnade äpplena. Baka äpplena mitt i ugnen i 30-40 min. Servera med vaniljglass.

Önskar dig en härlig fredagskväll!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.