Vardagslyxig tomatpasta med getost och valnötter

Herrejisses, vad varmt det är ute nu! Jag har hämtat ut mina solglasögon (med styrka) idag, sådär lite lagom till att sommaren kommit hit. Jag har också investerat i lite fina shorts – så nu är jag redo för sol och värme!

En annan solig sak är den här pastan, som är otroligt fräsch trots att det är pasta som ju har en tendens att kännas lite tungt och ”stabbigt” såhär i värmen. Det här är en riktigt snabb och vardagslyxig rätt!

Pasta med tomatsås och getost

Getost och valnötter är ju en klassisk smakkombo, som passar väldigt bra till tomatsåsen. Gillar du inte den lite speciella smaken av getost så funkar det fint med mozzarella för ett lite mildare variant eller fetaost för lite mer smak. Valnötterna är riktigt goda till pastan, de ger härligt crunch!

Receptet är inspirerat av ett recept i Jamie’s Matrevolution. Jag har lagt till en morot i tomatsåsen, då blir den lite matigare. Den kan du utesluta om du vill.

Pasta med tomatsås, getost och valnötter (4 port.)

400 g (fullkorns)spagetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
(1 morot)
Olja
1 burk krossade tomater
Salt, peppar
70 g färsk spenat
1 näve färsk basilika
cirka 100 g getost
1-2 nävar valnötter

Koka spagettin i en stor kastrull, enligt anvisning på förpackningen. Finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Hetta upp olja i en annan kastrull och fräs lök, vitlök och morot tills löken är mjuk. Häll på de krossade tomaterna och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenat och låt den sjunka ihop innan du tar av tomatsåsen från värmen och vänder ner basilika och den kokta spagettin. Toppa med getost i skivor och lätt krossade valnötter.

Kastrull m pasta

9 kommentarer

Skriv en kommentar.