Vardag.nu fyller fyra!

Hipp hipp hurra för bloggen på din fyraårsdag! Det har varit ett händelserikt år för mig, inte minst på det personliga planet. Jag har publicerat över 150 blogginlägg och över 600 000 personer har läst över 1 miljon (!) sidor här på bloggen.

Inte så illa pinkat ändå.

Mer kuriosa:

Så här har det gångna bloggåret sett ut:

aprilApril: Jag fotograferade mac’n’cheese uppflugen på en köksstol, precis som vanligt, förutom att nu var jag höggravid. Inga konstigheter. Det är bara att luta sig framåt lite så man ser maten där nere…

pannbiff-glutenfriMaj: En fulltecknad kalender ledde till mindre fokus på VAD jag åt och mer fokus på ATT jag åt. Men det behövde inte betyda att jag åt sämre, jag menar: Vem tackar nej till pannbiff med lök?

tea3Juni: I slutet av månaden föddes vår lilla dotter, Tea. Innan dess hann jag både fira min lillebrors student, fira midsommar och ha helt vanlig vardag med tofu stroganoff i matlådan på jobbet.

panzanella-italiensk-brodsallad1Juli: Medan vi var kvar i bebisbubblan så dundrade bloggen på med förberedda middagstips, bland annat den här läckra brödsalladen som är gudomlig till grillat.

fiskpaket-potatisAugusti: Daniel började jobba igen efter världens längsta (och mysigaste) gemensamma hemmavaro. Ute var det fortfarande lite sommar kvar och vi åt fiskpaket ute på balkongen.

kyckling-sesam-ingefara-grytaSeptember: 2014 års snålseptember tog paus 2015. Istället hade jag dille på sesamolja och använde det i det mesta, bland annat den här läckra sesamkycklingen.

fyllda-tacos-i-ugnOktober: Jag gjorde tortillabåtar med fläskfilé i samarbete med Old el Paso, vi sprang på husvisningar och förlorade fler budgivningar än vad som borde vara okej att göra. Vi åt mer och mer lättlagad mat i takt med att Tea blev större och tog mer tid i anspråk. Ja, och resten av tiden kollade vi ju mest på henne ändå…

falafel-jul-receptNovember: Jag började längta efter julen och tjuvstartade med falafel med saffran.

fardiggraddad-lasagneDecember: Jag njöt för fulla muggar av julen och allt den förde med sig. Efteråt njöt jag (fast kanske inte fullt lika mycket) av resterna av julmaten. Bland annat gjorde jag den här skinklasagnen.

sallad-fetaost-morot-bacon-cashewJanuari: Med alldeles för långt kvar till våren var jag trött på vinter och mörker och försökte inspirera världen till att skapa lite vår genom att äta sallad till middag, bland annat den här rejäla salladen med bacon.

vegetariska-wraps-biffarFebruari: Jag började jobba litegrann när Tea var 7 månader och började samtidigt att äta vegetariskt en hel månad för att inspirera mig själv (och andra) att äta mer vegetariskt. Vi hann med flera spännande tävlingar med fina vinster! #VEGRUARI gjorde att jag fick tillfälle att prova mat jag inte lagat innan, som dessa biffar på torkade gula ärter.

lattlagat-kalljast-brodMars: På det personliga planet en rörig månad med sjukdom och bortgång i familjen som ledde till att vardagen blev lite som den blev. Aftonbladet snappade upp ett gammalt recept som de publicerade på sin Mat&Vin-sida. Jag bakade kalljäst bröd nästan varje helg och mitt i allt så köpte vi äntligen vårt hus! Nu har vi sagt upp lägenheten och flyttar lagom till sommaren. Behöver jag säga att jag längtar?

6 kommentarer

  1. Stort grattis – jag ♥ din blogg!

    Dina tipps och recept vidarebefordrar jag även ofta till släkt och vänner och de uppskattar det mycket. Särskilt min f.d. jobbarkompis som ”plötsligt” skulle laga vegetariskt 7 dagar i veckan ;-)

    Om du har lust och ork skulle jag gärna fira bloggens 5-årsdag också!

    Svara

Skriv en kommentar.