Ugnsstekta baconbiffar i tomatsås

Biffar stekta i ugn med sås

Att steka i ugnen är tacksamt, både för själva matlagningsprocessen och undanstädningen som följer efter den. Här steks enkla färsbiffar som jag lindat in i bacon i ugnen tillsammans med en tomatsås. Biffarna blir supersaftiga av den varsamma tillagningen och på köpet ger biffarna smak till tomatsåsen. Win-win, helt enkelt.

Biffarna passar bra till ris, pasta eller klyftpotatis och en stor sallad.

Ugnsstekta baconbiffar i tomatsås (4 port.)

Tomatsås:

1 gul lök
Smör/olja att steka i
1 pkt krossade/passerade tomater, ca 500 g
2 msk worchestershiresås
2 msk vitvinsvinäger (alt. rödvinsvinäger)
2 tsk honung (alt. socker)
Salt, peppar

Biffar:

500 g nötfärs (alt. blandfärs)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1/2 dl grädde (alt. mjölk)
1 pkt bacon, ca 140 g

Sätt ugnen på 200°. Finhacka löken och fräs den mjuk. Häll på tomater, worchestershiresås och vinäger. Låt koka under lock medan du gör biffarna. Krydda färsen med salt och peppar och bind sedan ihop den med ägg och grädde. Forma 8 biffar och linda en baconskiva runt varje biff. Smaka av tomatsåsen med honung, salt och peppar. Lägg biffarna ovanpå tomatsåsen i en ugnsfast form. Stek mitt i ugnen ca 20 min, tills biffarna är genomstekta.

Biffar med bacon i tomatsås
Ugnsstekta färsbiffar med bacon och tomatsås.

12 kommentarer

    • Då är du som Daniel, min sambo, han hade heller inte klarat sig utan bacon :) Håller med er båda även om jag nog är mer korvoman än baconoman ;)

      Svara

Skriv en kommentar.