Ugnsrostade haricots verts

Jag är lite av enspråkpolis. Rättar andra medan de himlar med ögonen och rättar sina stavfel. Jag försöker låta bli, men det kliar i mig. Haricots verts är nog det ord som felstavas mest av alla. Jag funderade på det när jag lagade denna salladen tidigare i veckan och när jag stod där i med haricots verts-påsen i handen inser jag att jag också stavar fel. Glömmer s:et i haricots.

Pinsamt. Svårstavat ord, det där… Bäst att helt sonika gå över till att kalla dem gröna bönor.

Ugnsrostade haricot verts

Missväxt kring Medelhavet har lett till hutlöst dyra grönsaker här hemma. Då styr jag kosan mot frysdisken istället och grabbar tag i en påse haricots verts.

Om haricots verts får spendera en stund i ugnen blir de härligt krispiga och gyllene. Lite som pommes och precis lika goda att doppa i din burkbea till köttbiten ikväll.

Haricots verts i ugnen (4 port.)

500 g haricots verts (färska eller tinade)
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Torka av bönorna noggrant. Vänd runt dem med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter. Vänd efter halva tiden. När de är krispiga och har fått lite färg är de klara.

Haricot verts i ugn

Nu drar jag med Tea, mamma, syrran och hennes lilla tjej på en liten hotellweekend. Grymt mysigt! Bara äta frukost, gå på stan och vara med varandra. Det ser jag fram emot, väldigt mycket. Hoppas att du också får en härlig helg!

4 kommentarer

  1. Jag håller på och iakttar stavningen på ärtor och kikärtor. På förpackningarna och i recept förekommer både stavning med o och med e. Hur det ska vara går inte riktigt att sätta!?

    Svara
    • Jag har lärt mig att det heter ärter när det är ett obestämt antal. Egentligen tycker jag det känns fel, det borde stavas ärtor! Men visst är det konstigt att båda stavningarna förekommer på förpackningar?!

      Svara

Skriv en kommentar.