Tzatzikicrazy

Tzatziki smakar sommar. Tzatziki smakar grillat. Tzatziki smakar semesterminnen.

En sak  jag alltid har i kylen är en hink med ekologisk, turkisk yoghurt. Den tjocka yoghurten funkar verkligen till det mesta och är också en bra bas till tzatziki. Den ger tzatzikin den rätta syrligheten och är dessutom så tjock att du slipper mecka med att yoghurten ska rinna av, som i många andra recept. Jag river gurka, pressar ut vätskan och blandar rivet med yoghurten, riven vitlök och lite salt. Lite god, kallpressad olivolja är också gott att ringla över. Hur gör du din tzatziki?

Jag vet inte hur det är med dig, men jag är sugen på tzatziki året runt. Såhär års, när gurkorna i affären är bleka både i skal och smak, hoppar jag gärna över gurkan och river istället ner äpplen, morötter eller rödbetor i tzatzikin.

Autentiskt? Knappast. Gott? Galet gott!

Enkel äppeltzatziki med dill

På bilden ser du äppeltzatziki med dill. Imorgon återkommer jag med en annan finfin tzatziki tillsammans med andra godsaker i ett trevligt middagstips. Hörs då!

2 kommentarer

  1. Visst är tzatsiki sommar men vi är som du, gör det året runt. Och en stor hink med yoghurt, där är vi också likasamma, det finns alltid en full och en påbörjad i kylen:)
    På en av våra Turkietresor så var vi på en restaurang flera gånger och dom hade den godaste tzatsikin vi fått någonsin. Till slut var vi tvungna att be om receptet och sen hat vi gjort som dom flera gånger.
    Vi blandar ner lite majo, en skvätt vitt vin och gärna också hackad dill i, det blir kanoners gott.

    Svara

Skriv en kommentar.