Smörstekt torsk med gurksås

Tisdag är utan tvekan den tyngsta dagen på hela veckan, tycker jag. Det blir ju inte lättare om man ska masa sig upp extra tidigt för att köra bilen till verkstaden för att få lamporna som är sönder utbytta. Polisen kollade snett på oss när vi körde förbi häromdagen, så det var väl dags nu, hehe… Och jo, vi borde väl kunna byta lamporna själva, men när instruktionsboken är skriven för den som ingen instruktionsbok behöver, känns det lätt värt 50 spänn per lampa för att få det fixat.

Torsk med potatis och gurksås

Från bilar till fiskar: Här kommer dagens middagstips! Smörstekt torsk och kokt potatis är gott i all sin enkelhet, men kräver ju en god sås för att bli en komplett middag. Jag gjorde en mild, kall sås på gräddfil, riven gurka, gräslök och dill.

Vi åt den smörstekta torsken med gurksåsen, kokt potatis, kokta ärter och sparris med parmesan och citron. Gott, gott!

Smörstekt torsk med gurksås (4 port.)

500 g torskfilé
Salt
Smör

Gurksås:

1/2 gurka
1 dl hackad gräslök
1/2 dl finhackad dill
3 dl gräddfil
Salt

Lägg ut torskfiléerna på en skärbräda och salta. Låt ligga medan du förbereder resten av middagen. Riv gurkan, krama ur vätskan och blanda med övriga ingredienser. Stek torskfiléerna i smör tills de är fasta och har fin färg runtom.

Smörstekt torskTorsk, salt och smör. Så himla enkelt och så himla gott. Kommer på det varje gång jag äter det men glömmer på något vänster bort det mellan varven…

Fisksås med gurka och gräddfil I säsong i maj: sparris
Enkelt och snabblagat men med lite eftertanke. Det är ju såhär vardagsmat ska vara!

4 kommentarer

  1. Idag körde vi det här receptet rakt av. Gott! När vi bodde i Kalifornien åt vi hur mycket sparris som helst, men nu blir det inte så ofta, så det känns desto lyxigare när man väl gör det.

    Svara
    • Vad roligt! Åh, lyx att kunna bo där det finns färska grönsaker året om på ett annat vis. Men att längta är rätt fint på sitt sätt, så sant.

      Svara

Skriv en kommentar.