Torsk med ägghack, pepparrot och skirat smör

Fisk med smör och pepparrot

Idag tänkte jag bjuda på ett enkelt middagstips. Jag gillar ju pepparrot i alla former och till mild, vit fisk passar pepparroten extra bra. I förra veckan åt vi en liten klassiker som tål att påminnas om.

Torsk, ägg, pepparrot, potatis och haricots verts är inget märkvärdigt som det är, men med lite skirat smör över alltihop så blir det en himlagod enhet.

Kokt fisk med ägghack, pepparrot och skirat smör (4 port.)

1 kg potatis
4 ägg
1 bit pepparrot
100 g smör
400 g haricot verts
4 torskfiléer, ca 600 g
Salt

Skala och koka potatisen. Lägg ner äggen i potatiskastrullen när vattnet kokar och koka äggen i 10 min, tills de är hårdkokta. Fiska upp äggen, skölj i kallt vatten och hacka dem. Riv pepparroten fint. Smält smöret försiktigt i en kastrull. När potatisen nästan är färdigkokt, vänd ner haricot verts och låt dem koka med de sista minuterna. Koka fiskfiléerna försiktigt i lättsaltat, sjudande vatten tills fisken är fast och vit, knappt 5 min.

18 kommentarer

  1. Pepparrot är så jä-a gott att ha till just torsk! Ja, visserligen till mycket annat också, men just torsk känns som att det passar extra bra till. Och skirat smör… oh slurp och det är lite kvar tills det är middagsdags:)

    Kramar

    Svara
  2. Låter jättegott för jag gillar också pepparrot osv. Här nere i Tyskland läser jag väldigt sällan recept med kokt fisk, som hemma i Svedala inte är ovanligt… Sambon är just nu ute och fiskar på Östersjön ett par timmar, torsk ska han få sa han… som vanligt har jag ett alternativ i huvudet ;-)

    Svara

Skriv en kommentar.