Tonfiskbiffar med frisk äppel- och myntasås

Enkla tonfiskbiffar

Tonfisk är himla smidig vardagsmat. Billigt och lätt att veva ihop något gott av. Det finns uppsjöar av goda kalla och varma röror som du kan servera till pasta, i en baguett eller till en sallad.

Har du tröttnat på tonfiskröra kan du testa de här smarriga biffarna. Inspirationen till dessa godingar hittade jag hos fina Pickipicki men justerade på korrekt bloggmanér efter det egna kylskåpet. Tonfiskbiffarna är superenkla och snabba att göra. Vill du vardagslyxa lite extra så gör du tonfiskburgare av biffarna. Det blir fredagsmys! Jag serverade tonfiskbiffarna med en frisk, kall sås med äpple och mynta. Det bryter av på ett bra sätt mot tonfiskbiffarna, tycker jag. Testa!

Tonfiskbiffar med frisk äppel- och myntasås (4 port.)

Tonfiskbiffar:
3 burkar tonfisk
3 ägg
1 gul lök
1 msk kapris
1 msk citronsaft
Salt, peppar
(Mjöl)
Smör/matolja

Frisk äppel- och myntasås:
2 äpplen
1 näve färska myntablad
3 dl turkisk yoghurt (alt. créme fraiche)
1 tsk citronsaft
Salt

Börja med äppel- och myntasåsen. Riv äpple grovt och blanda med hackad mynta, yoghurt och citronsaft. Smaka av med en liten gnutta salt. Blanda den avrunna tonfisken med ägg, mixad eller finhackad lök, hackad kapris och citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite mjöl för att få en bra biffkonsistens. Stek biffarna i smör eller olja, ett par minuter på varje sida.

Servera tonfiskbiffarna med äppel- och myntasåsen och ugnsrostad potatis eller i ett hamburgerbröd tillsammans med sallad.

Frisk äppel- och myntasås
Den kalla såsen med äpple och mynta är frisk och passar bra till tonfiskbiffarna.

Tonfiskbiffar med frisk äppel- och myntasås
Smaskiga tonfiskbiffar med smaskiga tillbehör. Nu är det mat!

3 kommentarer

    • Vad roligt, kul att du gillar det! Jag äter själv bara vit fisk och tonfisk (försöker lära mig äta lax men det går sådär), så det blir en hel del tonfisk. Då vet jag att jag inte blivit för tjatig än i alla fall ;) Det är ju så smidigt att laga något gott av också!

      Svara

Skriv en kommentar.