Tacopytt med ris

Om du hunnit börja fundera på vart jag tagit vägen i veckan så kan jag meddela att jag har varit sjuk. Idag är jag tillbaka i den riktiga världen igen, lite rödnäst och halsöm men annars ungefär som vanligt.

Tacopytt med ris

Här kommer middagstipset som egentligen skulle kommit tidigare i veckan, men som vid närmare eftertanke kanske ändå passar bäst såhär inför den stundande helgen. Det här är nämligen en middag som är perfekt att göra av resterna från en tacomiddag.

Servera gärna rispytten med tacosalsa,  en klick gräddfil eller naturell yoghurt och lite riven ost. Jätteenkelt och gott!

Tacopytt med ris (4 port.)

4 port (fullkorns)ris
Smör/olja att steka i
500 g nötfärs
2-3 msk hemmagjord tacokrydda (alt. 1 påse färdig)
Vatten
1 paprika
1 burk majs, ca 200 g avrunnen vikt

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek färsen tills den fått fin färg, pudra över tacokryddan och rör om. Häll på en skvätt vatten. Blanda ner tärnad paprika, majs och det kokta riset. Låt gå ihop sig någon minut.

7 kommentarer

 1. Låter och ser jättegott och enkelt ut. Trist och lite obehagligt bara nu med ”ris-rapporterna”, då känner man sig inte direkt sugen på att laga eller äta ris :/

  Svara
  • Sånt är alltid obehagligt, men det är bra att det kommer på tal förstås. Det är viktigt att förstå att ris – precis som alla andra livsmedel – ska vara en del av en varierad kost. Då är det sällan problem! Är du ändå orolig går det ju bra att byta ut riset mot t.ex. mathavre, bulgur eller liknande istället :)

   Svara
 2. Hej! Jag funderar på att utbilda mig till kostrådgivare via Bergklint Education, det är väl den utbildningen du har gått? Kan du inte skriva ett inlägg och berätta lite om den? Jag pluggar i nuläget och funderar på att läsa den vid sidan av mina vanliga studier, verkar som att man kan lägga upp det lite som man vill? Mvh Ellinor

  Svara
  • Hej! Det stämmer bra. Som det var när jag gick (1 år sen) så hade man 1 år på sig att avsluta utbildningen, så man kunde lägga upp det lite som man ville. Jag jobbade halvtid och pluggade halvtid och var klar ganska fort. Maila mig gärna på sara@139.59.152.203 så svarar jag på dina frågar bäst jag kan :)

   Svara
 3. Tacopytt låter ju väldigt gott! Hua för förkylning. Vi har klarat oss fint men nu börjar det klia i halsen. Aldrig läge för att bli sjuk. Krya på!

  Svara

Skriv en kommentar.