Tacokyckling med gyllene majsröra

Av alla möjliga och omöjliga kycklingdelar gillar jag nog kycklingklubbor mest ändå. Vi hade en diskussion om det där på jobbet i veckan, och jo visst, du får mecka bort benen och det är inte i alla rätter det blir bra med kycklingskinn. Men kycklingklubborna är så saftiga och matiga. Så här, grillade i ugnen, blir skinnet riktigt krispigt också. Det gillar jag! Vilken kycklingdel gillar du bäst?

Kycklingklubba med tacokrydda

Med tacokryddor blir kycklingen så god att du kommer att vilja slicka dig om fingrarna för att inte gå miste om något. Mmm! Jag gjorde egen tacokrydda med vitlök, chili, spiskummin, paprikapulver och oregano.

Majsröran blir krämig och härlig. Rostningen av majsen innan mixningen gör smaken alldeles fantastisk och dessutom doftar det så gott…

Tacokycklingklubbor med gyllene majsröra (4 port.)

Tacokycklingklubbor:

1/2 dl olja
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 msk japansk/kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
4 stora kycklingklubbor, ca 1 kg

Gyllene majsröra:

400 g majskorn
1 skvätt rapsolja
1 tsk sambal oelek
Salt

Sätt ugnen på 200°. Blanda olja, tomatpuré, honung, soja, pressad vitlök och kryddor till en marinad. Blanda kycklingen med marinaden. Lägg på en plåt och grilla mitt i ugnen i ca 40 minuter. Gör majsröran under tiden. Stek majsen i olja tills de är gyllene och doftar. Blanda med sambal oelek, salt, peppar och en liten skvätt olja till, tills du har en krämig röra. Prova att sticka en provsticka genom kycklingen mot benet – saften som kommer ut ska vara klar utan rosa inslag.

Rostad majs, majsröra
Majsröran görs av rostad majs, sambal oelek och en liten skvätt olja. Enkelt!

Tacokyckling med majsröra, middagstips
Till tacokycklingen och majsröran åt vi en grönkålssallad och klyftpotatis.

6 kommentarer

  1. Majsröran blir jag väldigt nyfiken på! Och bilden påminner mig om att hösten är här och det är dags att göra rotmos ;-)

    Kycklingklubbor är min favoritdel, helst utan skinn för det gjorde min mamma så och sådana saker är det ju svårt att avvika ifrån ibland…

    Svara
  2. Visst var väl tacokycklingen god, men lite för stark för oss mesingar här hemma.. men den där majsröran, den gör jag till nästan allt kött numera! Så enkelt, och så underbart gott att jag dreglar bara jag tänker på den. Tusen tack för tipset

    Svara

Skriv en kommentar.