Tortillabåtar med fläskfilé och kryddig majs

Äter ni mycket tacos hemma? Tacotrenden verkar inte lägga sig! När jag var liten var det korv, pizza och hamburgare som var favoriträtterna bland barnen på barnkalas och annat, men nu är det skönare, grönare tacos som är på tapeten.

Med Old El Paso:s båtformade Stand ’N’ Stuff tortillas blir det mindre kladdigt, och det kan jag erkänna att det är välkommet även för mig som är vuxen, haha! Du kan förstås fylla dina tortillas med vad du vill – tacofärs och grönsaker eller kanske korv stroganoff (vad vet jag!).

Taco med Stand 'n' Stuff-båtar och fläskfilé

I samarbete med Old El Paso har jag tagit fram ett recept på gratinerade Stand ’N’ Stuff tortillas fyllda med en krämig röra på fläskfilé, paprika, crème fraiche och tacosalsa. I ugnen blir de gyllene på ytan och bröden blir härligt krispiga. Servera tortillabåtarna med kryddig majs, blandade grönsaker, gräddfil och extra tacosalsa.

Prova gärna fler recept med Stand ’N’ Stuff tortillas eller inspireras på sociala medier under hashtaggen #revolutiontortilla.

Ett skepp kommer lastat med fredagsmys!

Tacobåtar med fläskfilé och kryddig majs (4 port.)

1 fläskfilé, ca 600 g
1 gul lök
2 paprikor
Smör/olja att steka i
1 påse Fajitas Smoky BBQ-krydda, 30 g
1 burk tacosalsa, 226 g
2 dl crème fraiche
2-3 dl riven ost
1 frp Stand ’N’ Stuff tortillas, 8 st

Kryddig majs:

2 burkar majs, ca 350 g avrunnen vikt
1 1/2 msk Fajitas Smoky BBQ-krydda

Sätt ugnen på 200°. Strimla fläskfilé, hacka lök och tärna paprika. Bryn fläskfilén. När den börjar bli klar, lägg ner lök och paprika och låt dessa fräsa med tills de mjuknat. Häll på fajitaskrydda och rör om. Häll på tacosalsa och crème fraiche och låt koka ihop någon minut. Blanda ner knappt hälften av den rivna osten och smaka av. Fyll dina tortillas med röran och toppa med resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Gör majsen under tiden: Stek majskornen tills de börjar dofta. Blanda ner fajitaskryddan och stek ytterligare någon minut.

Fläskfilétacos
Strimla fläskfilén, tärna paprikan och hacka löken.

Fajitas smoky bbq krydda
Bryn fläskfilén och fräs löken och paprikan. Sen häller du på fajitaskryddan och rör om.

Old el Paso tacosalsa
Häll på tacosalsan och crème fraiche och låt koka ihop någon minut.

Fyllda tacos i ugn
Fyll dina Stand ’N’ Stuff tortillas och gratinera i ugnen på 200° i ca 20 min.

Kryddig majs
Tacobåt med segel

Ät med den kryddiga majsen, blandade grönsaker, gräddfil och extra tacosalsa. Av locket till tortillaförpackningen kan du göra ett kul segel till tacobåtarna!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.