Sweet chili kycklingpasta

Varken jag eller Daniel har någonsin utgett oss för att vara händiga. Därför tog det ganska lång tid innan vi vågade drömma om att köpa hus.

Hus? Vi? Vi som inte ens kan tapetsera.

Nu har vi bott här i drygt en månad och har bland annat hunnit måla om i grottan köket, planterat blåbär och rensat ogräs i stenläggningen på framsidan. Jojomän. Vi börjar känna oss lite husliga, båda två. Tea (som har hunnit fylla ett!) trivs som fisken i vattnet; att kunna gå ut och leka i sandlådan eller bara gasta på fåglarna är guld värt.

Kycklingpasta med sweet chilisås

Trots husköp och allt fix som det drar med sig, tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med att ta det lugnt mellan varven. Nu börjar dock vardagen att närma sig med stormsteg och vi försöker att styra tillbaka det här skeppet mot land. Jag börjar med middagarna!

Igår åt vi den här kycklingpastan med sweet chilisås till middag. Lite lagom hett och krämigt och suverän vardagsmat eftersom det både går snabbt och smakar bra i matlådan.

Sweet chili kycklingpasta (4-5 port.)

500 g pasta
500 g kycklingfilé
2 rödlökar
2 paprikor
Smör/olja att steka i
2 dl crème fraiche
1 dl sweet chilisås
1 1/2 msk kycklingfond (alt. 1 buljongtärning)
Salt, peppar

Koka pastan (spara lite av pastavattnet). Strimla kycklingfilé, rödlök och paprika. Stek kyckling och grönsaker i omgångar tills grönsakerna mjuknat utan att få färg. Häll på crème fraiche, sweet chilisås och fond. Rör om och låt koka ihop tills kycklingen är klar. Smaka av. Blanda ner pastan och späd med pastavatten till önskad krämighet.

4 kommentarer

  1. Det låter gott! Funderar just på varför jag aldrig äter kyckling till pasta… får väl ändra på det ;-)

    Skönt att höra att ni har det bra!

    Svara
  2. Har precis ätit upp denna fantastiska rätt! Var så god så jag var tvungen att kommentera. Grymt gott!

    Svara

Skriv en kommentar.