Svamppasta med fläskfilé

Enkel svamppasta med fläskfilé

Åh, helg. Klockan är halv ett och jag har inte hunnit mycket mer än att njuta av pannkaksfrukost med en stor kopp chai med mjölk och honung. Nu sitter jag uppkrupen i soffan med datorn i knät och Winnerbäck i öronen. Härliga, lugna helg. Eftersom det är röd dag idag jobbade jag halvdag igår (hurra för gamla högtider man knappt firar längre!) och det gör den här redan njutbara helgen än mer njutbar. Jag och sambon tar det oförskämt lugnt: powernaps mitt på dagen, goda middagar både hemma och på stan och så bio (ska se Ted ikväll, någon som sett?).

Igår åt vi en alldeles förträffligt god och enkel fredagsmiddag. Fläskfilé, svamp och grädde är väl inte så nyskapande kanske, men ibland behöver man påminnas om att det inte behöver vara så förbannat komplicerat. Och att en skvätt grädde gör det mesta bättre.

Svamppasta med fläskfilé (4 port.)

500 g fläsk(ytter)filé
400 g champinjoner
Smör att steka i
3 dl grädde
1-2 tsk kinesisk soja
Salt, peppar
1 msk färsk, hackad timjan

Skiva fläskfilé och champinjoner tunt. Stek fläskfilén på hög värme tills den har fin färg på båda sidor. Lägg i champinjonerna och låt dem precis bli glansiga och lite mjuka. Häll på grädde och soja. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i timjan precis i slutet.

Servera gärna den här snabba rätten med pasta som du kokar under tiden du gör såsen. Finfin, enkel helgmiddag på 10 minuter. Snabbare än tacos. Det du.

(Sambon rekommenderar ölen som skymtas i bakgrunden förresten. Kung Inge heter den, någon lokal historia tror jag. Tydligen helt sjuuukt god.)