Supersnabb hummuspasta

tea-gungar
sallad-bacon
and-i-trad

Tittar du in mitt Instagramflöde just nu ser det ut ungefär såhär: en gungande Tea, en baconsallad med quinoa och en gräsand som ruvar på sina bebisar inne i ett träd. April månad var verkligen stereotypt i år – inte sant? Regn, hagel, åska och solsken om vartannat (och samtidigt). Så fort det blev maj så blev det bättre! Hoppas det håller i sig.

Jag kan tänka mig att allas flöden kommer att fyllas med bilder på lågor som slickar blanksvarta kolgrillar idag. Vi får besök idag, kanske ska vi grilla?

Snabb hummuspasta

Om du inte är sugen på grillat så kan du svänga ihop den här pastan med hummus snabbt som attan och sätta dig ute i solen och äta den. Eller så äter du din hummuspasta inne framför teven, det bestämmer du förstås. Hur som helst ger hummuspastan dig tid över till att göra annat. 10 minuter från start till mål!

Servera med grönsaksstavar och små saltgurkor, eller med grillade grönsaker. (Bara grillmiddagar som hägrar i mitt huvud nu, tydligen…)

Ska du grilla idag?

Hummuspasta (3 port.)

300 g pasta, gärna linguini
1 burk kokta kikärter, ca 230 g avrunnen vikt
2/3 dl tahini (sesampasta)
2 msk olivolja (+ extra vid servering)
2 msk citronsaft
1/2 tsk spiskummin
ca 1/2 dl vatten
Salt
Tabasco
(Pastavatten)
Paprikapulver

Koka pastan al dente. Skölj kikärterna noga och mixa sedan samman dem med tahini, olivolja, citronsaft och spiskummin. Mixa ner vatten tills du har önskad konsistens. Smaka av med salt och tabasco efter behag. Blanda med pastan och späd eventuellt med pastavatten om det blir för torrt. Vid servering, ringla över lite olivolja och pudra på paprikapulver.

4 kommentarer

Skriv en kommentar.